Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Басиц Плаибацк

Фотографије и филмови се могу гледати на камери.

 1. Притисните дугме K

  На екрану ће се појавити слика.

 2. Погледајте додатне слике.

  Притисните 4 или 2 да видите додатне слике. Када су слике приказане на монитору, можете да видите друге слике превлачењем прста лево или десно преко екрана. Да бисте прекинули репродукцију и вратили се у режим снимања, притисните окидач до пола.

Гледање филмова

Филмови су означени иконом 1 . Додирните водич на екрану или притисните J да бисте започели репродукцију; ваша тренутна позиција је приказана на траци напретка филма.

 1. 1 икона
 2. Дужина
 3. Водич
 1. Тренутна позиција/укупна дужина
 2. Трака напретка филма
 3. Волуме
 4. Водич

Следеће операције се могу извршити:

Операција Опис
Пауза Притисните 3 да паузирате репродукцију.
Игра Притисните J да наставите репродукцију када је репродукција паузирана или током премотавања уназад/унапред.
Премотавање/
унапред
Притисните 4 за премотавање уназад, 2 за напред. Брзина се повећава са сваким притиском, од 2× до 4× до 8× до 16×; држите притиснуту контролу да бисте прешли на почетак или крај филма (први кадар је означен са h у горњем десном углу екрана, последњи кадар са i ). Ако је репродукција паузирана, филм се премотава уназад или унапред један по један кадар; држите притиснуту контролу за непрекидно премотавање уназад или унапред.
Започните успорену репродукцију Притисните 3 док је филм паузиран да бисте започели успорену репродукцију.
Прескочите 10 с Окрените главни командни точкић за једну стопу да бисте прескочили 10 с унапред или уназад.
Прескочи на последњи или први кадар Ротирајте подкомандни точкић да бисте прешли на последњи или први кадар.
Подесите јачину звука Додирните X да повећате јачину звука, W да смањите.
Трим филм Да бисте видели опције за уређивање филма, паузирајте репродукцију и притисните дугме i .
Изађи Притисните 1 или K да бисте изашли на репродукцију преко целог екрана.
Вратите се у режим снимања Притисните окидач до пола да бисте прекинули репродукцију.

Брисање нежељених слика

Притисните дугме O да бисте избрисали тренутну слику. Имајте на уму да се слике не могу вратити након брисања.

 1. Прикажите слику коју желите да избришете.

  Прикажите фотографију или филм који желите да избришете као што је описано у одељку „Основна репродукција“ ( 0 Основна репродукција ).

 2. Обришите слику.

  Притисните дугме O Биће приказан дијалог за потврду; поново притисните дугме O да бисте избрисали слику и вратили се на репродукцију. Да изађете без брисања слике, притисните K

Избриши

Да бисте избрисали изабране слике, све слике снимљене на изабране датуме или све слике на изабраној локацији на меморијској картици, користите опцију Избриши у менију за репродукцију.