Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Дугме E (компензација експозиције).

У режимима који нису b , компензација експозиције се може користити за измену експозиције од вредности коју предлаже камера, чинећи слике светлијим или тамнијим. Изаберите неку од вредности између –5 ЕВ (недовољна експозиција) и +5 ЕВ (превелика експозиција) за фотографије или између −3 и +3 ЕВ за филмове. Подразумевано, подешавања компензације експозиције се врше у корацима од 1/3 ЕВ . Ово се може променити на 1/2 ЕВ користећи прилагођену поставку б1 ( ЕВ кораци за контролу експозиције ). Генерално, позитивне вредности чине објекат светлијим, док негативне вредности га чине тамнијим.

–1 ЕВ

Нема компензације експозиције

+1 ЕВ

Да бисте изабрали вредност за компензацију експозиције, притисните дугме E и ротирајте командни точкић док се не прикаже жељена вредност.

Подкомандни точкић

E дугме

Главни командни точкић

На вредностима различитим од ±0,0, фотоапарат приказује икону E (режим филма) или E икону и индикатор експозиције (режим фотографије) након што отпустите дугме E Тренутна вредност за компензацију експозиције може се потврдити притиском на дугме E

Монитор

Тражило

Нормална експозиција се може вратити подешавањем компензације експозиције на ±0. Осим у режимима h и q , компензација експозиције се не ресетује када се фотоапарат искључи (у режимима h и q , компензација експозиције ће се ресетовати када се изабере други режим или се камера искључи).

Режим М

У режиму М , компензација експозиције утиче само на индикатор експозиције; брзина затварача и отвор бленде се не мењају. Индикатор експозиције и тренутна вредност за компензацију експозиције могу се приказати притиском на дугме E

Фласх Пхотограпхи

Када се користи уграђени блиц или опциони блиц, компензација експозиције утиче и на ниво блица и на експозицију, мењајући осветљеност и главног субјекта и позадине. Прилагођено подешавање е3 ( комп. експозиције за блиц ) се може користити за ограничавање ефеката компензације експозиције само на позадину.