Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Подешавања ИСО осетљивости

G дугме U C (мени за фотографисање)

Подесите подешавања ИСО осетљивости за фотографије.

Опција Опис
ИСО осетљивост

Бирајте између подешавања од ИСО 100 до 51200, Хи 1 и Хи 2. h и сви q режими осим 4 такође нуде опцију Ауто .

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

Ако је изабрано Укључено , фотоапарат ће аутоматски подесити ИСО осетљивост када се не може постићи оптимална експозиција на вредности изабраној за ИСО осетљивост . Доле наведене опције су доступне за фино подешавање аутоматске контроле ИСО осетљивости.

  • Максимална осетљивост : Одаберите горњу границу за ИСО осетљивост да спречите да буде превисоко подигнута.
  • Максимална осетљивост помоћу c : Одаберите горњу границу ИСО осетљивости за фотографије снимљене коришћењем опционог блица.
  • Минимална брзина затварача : Одаберите брзину затварача испод које ће се активирати аутоматска контрола ИСО осетљивости да бисте спречили недовољну експозицију у режимима П и А. Опције се крећу од 1/4000 с до 30 с. Доступна је и опција Ауто ( 0 „Минимална брзина затварача” > „Ауто” ).

Минимална брзина затварача ” > “ Ауто

Ако је Ауто изабрано за аутоматску контролу ИСО осетљивости > Минимална брзина затварача , фотоапарат ће изабрати минималну брзину затварача на основу жижне даљине објектива. На пример, камера ће аутоматски изабрати брзе минималне брзине затварача како би смањила замућење које се обично јавља код телефото сочива.

Аутоматски избор брзине затварача се може фино подесити за брже или спорије минималне вредности тако што ћете означити Ауто и притиснути 2 ; избор брзих минималних брзина затварача при фотографисању објеката који се брзо крећу смањује замућење.

Брзине затварача могу пасти испод изабраног минимума ако се не може постићи оптимална експозиција при ИСО осетљивости изабраној за Максимална осетљивост .