Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Повезивање са штампачима

Одабране JPEG слике могу се одштампати на ПицтБридге штампачу који је директно повезан са камером помоћу приложеног USB кабла. Када повезујете кабл, немојте користити силу и не покушавајте да уметнете конекторе под углом.

Када су камера и штампач укључени, биће приказан екран добродошлице, а затим ПицтБридге приказ репродукције.

Избор фотографија за штампање

Слике креиране у подешавањима квалитета слике NEF ( RAW ) не могу се изабрати за штампање. JPEG копије NEF ( RAW ) слика могу се креирати коришћењем опције обраде NEF ( RAW ) у менију за ретуширање.

Штампање преко директне USB везе

Проверите да ли је батерија потпуно напуњена. Када снимате фотографије за штампање преко директне USB везе, подесите Цолор спаце на сРГБ .

USB чворишта

Рад није загарантован ако су камера и штампач повезани преко USB чворишта.

Такође видети

Погледајте „Поруке о грешци“ ( 0 порука о грешци ) за информације о томе шта да радите ако дође до грешке током штампања.

Штампање слика једне по једне

 1. Прикажите жељену слику.

  Притисните 4 или 2 да видите додатне слике. Додирните дугме X да бисте увећали тренутни оквир (притисните K да бисте изашли из зума). Да бисте видели шест слика одједном, додирните дугме W Користите џојстик да бисте истакли слике или додирните дугме X да бисте приказали истакнуту слику у пуном кадру.

 2. Подесите опције штампања.

  Притисните J да бисте приказали следеће ставке, затим притисните 1 или 3 да бисте истакли ставку и притисните 2 да видите опције (наведене су само опције које подржава тренутни штампач; да бисте користили подразумевану опцију, изаберите Подразумевани штампач ). Након што изаберете опцију, притисните J да бисте се вратили на мени подешавања штампача.

  • Величина странице : Одаберите величину странице.
  • Број копија : Ова опција је наведена само када се слике штампају једна по једна. Притисните 1 или 3 да одаберете број копија (максимално 99).
  • Ивица : Одаберите да ли ћете уоквирити фотографије у белим оквирима.
  • Штампај датум : Одаберите да ли желите да штампате датуме снимања на фотографијама.
  • Опсецање : Ова опција је наведена само када се слике штампају једна по једна. Да изађете без исецања, означите Без исецања и притисните J . Да бисте изрезали тренутну слику, означите Опсеци и притисните 2 . Биће приказан дијалог за избор усева; куцните на X да бисте повећали величину исецања, W да бисте смањили и користите џојстик да бисте позиционирали изрезивање. Имајте на уму да квалитет штампе може да опадне ако се мали усеви штампају у великим величинама.
 3. Започните штампање.

  Изаберите Започни штампање и притисните J да бисте започели штампање. Да бисте отказали штампање пре него што су све копије одштампане, притисните J .

Штампање више слика

 1. Прикажите ПицтБридге мени.

  Притисните дугме G на екрану ПицтБридге репродукције.

 2. Изабери опцију.

  Означите једну од следећих опција и притисните 2 .

  • Одабир штампе : Изаберите слике за штампање. Притисните 4 или 2 да скролујете кроз слике (да видите истакнуту слику преко целог екрана, додирните и држите дугме X ) и притисните 1 или 3 да одаберете број отисака. Да бисте поништили избор слике, подесите број отисака на нулу.
  • Индек принт : Креирајте индексну штампу свих JPEG слика на меморијској картици. Имајте на уму да ако меморијска картица садржи више од 256 слика, биће одштампано само првих 256 слика. Упозорење ће се приказати ако је величина странице изабрана у кораку 3 премала за индексну штампу.
 3. Подесите опције штампања.

  Подесите поставке штампача као што је описано у кораку 2 одељка „Штампање слика једне по једне“ ( 0 Штампање слика једне по једне ).

 4. Започните штампање.

  Изаберите Започни штампање и притисните J да бисте започели штампање. Да бисте отказали штампање пре него што су све копије одштампане, притисните J .