Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Имаге Оверлаи

G дугме U N (мени за ретуширање)

Преклапање слике комбинује две постојеће NEF ( RAW ) фотографије да би се створила нова слика која се чува одвојено од оригинала.

 1. Изаберите Преклапање слике .

  Означите Имаге Оверлаи у менију за ретуширање и притисните 2 . Биће приказане опције преклапања слике, са истакнутом сликом 1 ; притисните J да бисте приказали дијалог за избор слике који наводи само NEF ( RAW ) слике направљене овом камером.

 2. Изаберите прву слику.

  Користите џојстик да означите прву фотографију у преклапању. Да бисте видели истакнуту фотографију у пуном кадру, додирните и држите дугме X . Притисните J да изаберете означену фотографију и вратите се на приказ прегледа.

 3. Изаберите другу слику.

  Изабрана слика ће се појавити као Слика 1 . Означите слику 2 и притисните J , а затим изаберите другу фотографију као што је описано у кораку 2.

 4. Подесите појачање.

  Означите слику 1 или слику 2 и оптимизујте експозицију за преклапање притиском на 1 или 3 да бисте изабрали појачање између вредности између 0,1 и 2,0. Поновите за другу слику. Подразумевана вредност је 1.0; изаберите 0,5 да бисте преполовили појачање или 2,0 да бисте га удвостручили. Ефекти појачања су видљиви у колони Преглед .

 5. Прегледајте преклапање.

  Да бисте прегледали композицију, притисните 4 или 2 да поставите курсор у колону Превиев , затим притисните 1 или 3 да означите Оверлаи и притисните Ј (имајте на уму да се боје и осветљеност у прегледу могу разликовати од коначне слике). Да бисте сачували преклапање без приказа прегледа, изаберите Сачувај . Да бисте се вратили на корак 4 и изабрали нове фотографије или прилагодили појачање, додирните W

 6. Сачувајте преклапање.

  Притисните J док је приказан преглед да бисте сачували преклапање. Након креирања преклапања, резултујућа слика ће бити приказана у пуном кадру.

Имаге Оверлаи

Могу се комбиновати само NEF ( RAW ) фотографије са истом површином слике и дубином бита. Преклапање се чува у JPEG фином формату и има исте информације о фотографији (укључујући датум снимања, мерење, брзину затварача, отвор бленде, режим снимања, компензацију експозиције, жижну даљину и оријентацију слике) и вредности за баланс белог и Picture Control као и фотографија изабрана за слику 1 . Тренутни коментар слике се додаје преклопу када се сачува; информације о ауторским правима се, међутим, не копирају.