Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање фотографија ( b режим)

Пратите доле наведене кораке да бисте снимили фотографије у b (аутоматски) режиму, аутоматском режиму „усмери и сними“ у којем већину подешавања контролише камера у зависности од услова снимања.

Објективи са увлачивим цевима

Пре употребе сочива са цевима које се могу увући морају се извући. Ротирајте прстен за зумирање објектива као што је приказано док објектив не кликне у извучени положај.

 1. Укључите камеру.

  Монитор ће упалити.

 2. Изаберите режим фотографије.

  Окрените бирач фотографија/филмова на C

 3. Изаберите режим b .

  Окрените точкић за избор режима рада на b .

  Точкић режима

 4. Припремите камеру.

  Држите рукохват у десној руци, а левом држите тело камере или објектив. Лактове прислоните на бочне стране груди.

  Кадрирање фотографија у тражилу

  Пејзажна (широка) оријентација

  Портретна (висока) оријентација

  Уоквиривање фотографија на монитору

  Пејзажна (широка) оријентација

  Портретна (висока) оријентација

 5. Урамите фотографију.

  Кадрирајте снимак са својим субјектом у заградама АФ области.

  Заграде за АФ подручје

 6. Притисните окидач до пола да бисте фокусирали.

  • Ако објекат мирује, тачка фокуса ће бити приказана зелено када камера фокусира. Ако камера не може да фокусира, заграде АФ области ће трептати. Ако је субјекат у покрету, камера ће наставити да подешава фокус као одговор на промене у удаљености до субјекта док је окидач притиснут до пола; фокус се неће закључати.
  • АФ-ассист осветљивач може да се упали да би помогао при фокусирању ако је субјекат слабо осветљен.

  Главна тачка

  АФ-помоћни осветљивач

  Не ометајте АФ помоћно осветљење док је упаљено.

 7. Пуцај.

  Лагано притисните дугме окидача до краја да бисте снимили фотографију (фотографију можете снимити и додиром на монитор: додирните објекат да бисте фокусирали и подигните прст да бисте отпустили затварач). Лампица приступа меморијској картици ће светлети док се фотографија снима на меморијску картицу. Немојте вадити меморијску картицу или вадити батерију док се лампица не угаси и док се снимање не заврши.

  Лампа за приступ меморијској картици

Тајмер приправности

Ако се ниједна операција не изврши око 30 секунди, екран ће се затамнити пре него што се монитор и тражило искључе како би се смањило трошење батерије. Притисните окидач до пола да поново активирате екран. Дужина времена пре него што тајмер у режиму мировања аутоматски истекне може се изабрати помоћу прилагођене поставке ц3 ( Кашњење искључивања ) > Тајмер приправности .