Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

ф4: Прилагодите командне точкове

G дугме U A (мени прилагођених подешавања)

Прилагодите рад главног и подкомандног точкића.

  • Обрнута ротација : Обрните смер ротације командних точкића за изабране операције. Означите опције и притисните 2 да изаберете или поништите избор, а затим притисните J да сачувате промене и изађете.

  • Промени главну/споредну : Одаберите улоге које играју командни точкићи за операције експозиције и фокуса.

    • Подешавање експозиције : Ако је изабрано Укључено , главни командни точкић ће контролисати отвор бленде и брзину затварача подкомандног точкића. Ако је изабрано Он (Моде А) , главни командни точкић ће се користити за подешавање отвора бленде само у режиму А.
    • Подешавање аутофокуса : Ова опција се примењује на контролу додељену режиму фокуса/режиму АФ области помоћу прилагођене поставке ф2 ( прилагођене контроле (снимање) ). Ако је изабрано Укључено , режим фокуса се може изабрати држањем контроле притиснутом и ротирањем подкомандног точкића, режим АФ области тако што ћете држати притиснуту контролу и ротирати главни командни точкић.
  • Менији и репродукција : Изаберите Искључено да бисте користили џојстик за меније и репродукцију. Ако је изабрано Укључено или Укључено (искључен преглед слике) , главни точкић за команде се може користити за одабир слике која се приказује током репродукције преко целог екрана и за истицање сличица и ставки менија. Подкомандни точкић се користи у репродукцији преко целог екрана за прескакање унапред или назад у складу са опцијом изабраном за напредовање оквира за помоћно бирање и у репродукцији сличица на страницу нагоре или надоле. Док су менији приказани, ротирањем под-командног точкића удесно приказује се подмени за означену опцију, док се ротирањем улево приказује претходни мени. Да бисте изабрали, притисните 2 или J . Изаберите Укључено (искључен преглед слике) да бисте спречили да се командни точкићи користе за репродукцију током прегледа слике.
  • Померање оквира за помоћно бирање : Када је Укључено или Укључено (искључен преглед слике) за Мени и репродукцију , подкомандни точкић се може ротирати током репродукције преко целог екрана да бисте изабрали фасциклу, да бисте прескочили унапред или назад 10 или 50 кадрова у време, или да пређете на следећу или претходну заштићену слику, следећу или претходну фотографију, следећи или претходни филм, или следећу или претходну слику са изабраном оценом (да бисте изабрали оцену, означите Оцена и притисните 2 ).