Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Дугме S (ИСО осетљивост).

Држите S дугме и ротирајте главни командни точкић да бисте подесили осетљивост камере на светлост у складу са количином светла на располагању. Тренутна поставка је приказана на екрану снимања. Бирајте између подешавања од ИСО 100 до ИСО 51200; подешавања за 1 и 2 ЕВ изнад 51200 су такође доступна за посебне ситуације. h режим и сви q режими осим 4 нуде додатну ИСО-А (ауто) опцију.

S дугме

Главни командни точкић

ИСО осетљивост

Што је већа ИСО осетљивост, мање светла је потребно за експозицију, што омогућава веће брзине затварача или мање отворе бленде, али већа је вероватноћа да ће на слику утицати шум (насумично распоређени светли пиксели, магла или линије). Шум је посебно вероватан при подешавањима Хи 1 и Хи 2 .

Здраво 1 и Здраво 2

Хи 1 и Хи 2 одговарају ИСО осетљивости 1 и 2 ЕВ преко највеће нумеричке вредности. Хи 1 је еквивалентан ИСО 102400, Хи 2 ИСО 204800.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

У режимима П , С , А и М , аутоматска контрола ИСО осетљивости се може омогућити или онемогућити држањем S дугмета и ротирањем поткомандног точкића. Када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, ИСО осетљивост ће се аутоматски прилагодити ако се не може постићи оптимална експозиција на вредности изабраној помоћу S дугмета и главног командног точкића. Да бисте спречили да ИСО осетљивост постане превисока, можете да изаберете горњу границу од ИСО 200 до Хи 2 користећи подешавања ИСО осетљивости > Максимална осетљивост у менију за фотографисање.

Подкомандни точкић

S дугме

Када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, екран снимања ће приказати ИСО АУТО . Када се осетљивост промени од вредности коју је изабрао корисник, измењена вредност се приказује на дисплеју.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

Ако је ИСО осетљивост коју је изабрао корисник већа од оне која је изабрана за Максимална осетљивост када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, уместо тога ће се користити вредност коју је изабрао корисник. Када се користи блиц, брзина затварача ће бити ограничена на вредности између брзине изабране за прилагођену поставку е1 ( брзина синхронизације блица ) и брзине изабране за прилагођену поставку е2 ( брзина затварача блица ).