Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Ауто Брацкетинг

G дугме U C (мени за фотографисање)

Лагано промените експозицију, активно Д-осветљење (АДЛ) или баланс белог са сваким снимком, „забрављујући“ тренутну вредност. Брацкетинг се може користити у ситуацијама у којима је добијање правих подешавања тешко и нема времена за проверу резултата и прилагођавање подешавања са сваким снимком, или за експериментисање са различитим подешавањима за исти објекат. Доступне су следеће опције:

 • Ауто брацкетинг сет : Одаберите поставку или подешавања за брацкетинг када је аутоматско брацкетинг на снази. Изаберите АЕ брацкетинг да извршите брацкетинг експозиције, ВБ брацкетинг да извршите брацкетинг баланса белог или АДЛ брацкетинг да извршите брацкетинг користећи Ацтиве Д-Лигхтинг.
 • Број снимака : Одаберите број снимака у низу забрављивања.
 • Инкремент : Одаберите количину за коју изабрана подешавања варирају са сваким снимком (АДЛ брацкетинг искључен).
 • Количина : Одаберите како се Ацтиве Д-Лигхтинг разликује са сваким снимком (само АДЛ брацкетинг).

Брацкетинг експозиције

Мењајте експозицију у низу фотографија.

Експозиција измењена за: 0 ЕВ

Експозиција модификована за: –1 ЕВ

Експозиција измењена за: +1 ЕВ

 1. Изаберите АЕ брацкетинг за Ауто брацкетинг сет .

  Камера ће приказати опције Број снимака и Инкремент .

 2. Изаберите број снимака.

  Означите Број снимака и притисните 4 или 2 да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга.

  На подешавањима која нису , на екрану ће се појавити икона брацкетинга.

 3. Изаберите корак заграда.

  Означите Инкремент и притисните 4 или 2 да бисте изабрали инкремент заграда. Када је 1/3 корака изабрано за прилагођену поставку б1 ( ЕВ кораци за контролу експозиције ), величина инкремента се може изабрати између 0,3 ( 1 / 3 ), 0,7 ( 2 / 3 ), 1, 2 и 3 ЕВ. Програми брацкетинга са повећањем од 0,3 (1/3) ЕВ су наведени испод.

  “Број снимака” Индикатор заграда Број снимака Редослед заграда (ЕВ)
  0 0
  +3Ф 3 0/+0,3/+0,7
  -3Ф 3 0/-0,7/-0,3
  +2Ф 2 0/+0,3
  -2Ф 2 0/-0,3
  3 0/-0,3/+0,3
  5 0/-0,7/-0,3/+0,3/+0,7
  7 0/-1,0/-0,7/-0,3/
  +0,3/+0,7/+1,0
  9 0/-1,3/-1,0/-0,7/-0,3/
  +0,3/+0,7/+1,0/+1,3

  Имајте на уму да за кораке експозиције од 2 ЕВ или више, максималан број снимака је 5; ако је у кораку 2 изабрана већа вредност, број снимака ће аутоматски бити подешен на 5.

 4. Кадрирајте фотографију, фокусирајте и снимајте.

  Камера ће мењати експозицију снимак по снимак у складу са одабраним програмом за брацкетинг; измењене вредности за брзину затварача и отвор бленде су приказане на екрану. Модификације експозиције се додају онима направљеним са компензацијом експозиције.

  Док је брацкетинг на снази, на екрану се приказује икона брацкетинга, индикатор тока брацкетинга и број преосталих снимака у секвенци брацкетинга. Након сваког снимка, сегмент ће нестати са индикатора и број преосталих снимака ће се смањити за један.

  Број удараца: 3; прираст: 0,7

  Приказ након првог снимка

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, изаберите за Број снимака .

Брацкетинг експозиције

У режимима непрекидног ослобађања, снимање ће се паузирати након што се направи број снимака који је наведен у програму брацкетинг. Снимање ће се наставити следећи пут када се притисне окидач.

Ако се меморијска картица попуни пре него што су направљени сви снимци у низу, снимање се може наставити од следећег снимка у низу након што је меморијска картица замењена или су снимци избрисани да би се оставило места на меморијској картици. Ако се камера искључи пре него што су направљени сви снимци у низу, брацкетинг ће се наставити од следећег снимка у низу када се камера укључи.

Камера мења експозицију мењајући брзину затварача и отвор бленде (режим П ), отвор бленде (режим С ) или брзину затварача (режим А и М ). Ако је Укључено изабрано за подешавања ИСО осетљивости > Аутоматска контрола ИСО осетљивости у режимима П , С и А , фотоапарат ће аутоматски променити ИСО осетљивост за оптималну експозицију када се прекораче границе система експозиције камере; у режиму М , камера ће прво користити аутоматску контролу ИСО осетљивости да би експозицију приближила што је могуће ближе оптималној, а затим ће ову експозицију подесити променом брзине затварача.

Брацкетинг баланса белог

Камера прави више копија сваке фотографије, свака са другачијим балансом белог.

 1. Изаберите ВБ брацкетинг.

  Изаберите ВБ брацкетинг за Ауто брацкетинг сет .

 2. Изаберите број снимака.

  Означите Број снимака и притисните 4 или 2 да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга.

  На подешавањима која нису , на екрану ће се појавити икона брацкетинга.

 3. Изаберите корак заграда.

  Означите Инкремент и притисните 4 или 2 да бисте изабрали инкремент заграда. Сваки прираст је отприлике еквивалентан 5 миреда. Бирајте између корака од 1 (5 миред), 2 (10 миред) или 3 (15 миред). Више вредности Б одговарају повећаним количинама плаве боје, веће А вредности повећаним количинама ћилибара. Доле су наведени програми брацкетинга са инкрементом од 1.

  “Број снимака” Индикатор заграда Број снимака Повећање Редослед заграда
  0 1 0
  Б3Ф 3 0/Б1/ B2
  А3Ф 3 0/ A2 /А1
  Б2Ф 2 0/Б1
  А2Ф 2 0/А1
  3 1А, 1Б 0/А1/Б1
  5 0/ A2 /А1/Б1/ B2
  7 0/А3/ A2 /А1/
  Б1/ B2 /Б3
  9 0/А4/А3/ A2 /А1/
  Б1/ B2 /Б3/Б4
 4. Кадрирајте фотографију, фокусирајте и снимајте.

  Сваки снимак ће бити обрађен да би се створио број копија који је наведен у програму за брацкетинг, а свака копија ће имати другачији баланс белог. Модификације баланса белог се додају подешавању баланса белог направљеним финим подешавањем баланса белог.

  Ако је број снимака у програму брацкетинга већи од броја преосталих експозиција, окидање ће бити онемогућено. Снимање може да почне када се убаци нова меморијска картица.

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, изаберите за Број снимака .

Брацкетинг баланса белог

Брацкетинг баланс белог није доступан при квалитету слике NEF ( RAW ). Избор опције NEF ( RAW ) или NEF ( RAW ) + JPEG поништава брацкетинг баланса белог.

Брацкетинг баланса белог утиче само на температуру боје (жуто-плава оса на екрану за фино подешавање баланса белог). Нема подешавања на зелено-магента оси.

У режиму самоокидача, број копија наведен у програму брацкетинга биће креиран сваки пут када се окидач отпусти, без обзира на опцију изабрану за прилагођено подешавање ц2 ( Самоокидач ) > Број снимака .

Ако се фотоапарат искључи док лампица приступа меморијској картици светли, фотоапарат ће се искључити тек након што се сниме све фотографије у низу.

АДЛ Брацкетинг

Камера мења Ацтиве Д-Лигхтинг током серије експозиција.

 1. Изаберите АДЛ брацкетинг .

  Изаберите АДЛ брацкетинг за Ауто брацкетинг сет .

 2. Изаберите број снимака.

  Означите Број снимака и притисните 4 или 2 да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга. Одаберите два снимка да бисте снимили једну фотографију са искљученим активним Д-Лигхтинг-ом, а другом по вредности изабраној у кораку 3. Одаберите три до пет снимака да бисте снимили серију фотографија са активним Д-осветљењем подешеним на Искључено , Ниско и Нормално (три снимка ), Искључено , Ниско , Нормално и Високо (четири снимка) или Искључено , Ниско , Нормално , Високо и Екстра високо (пет снимака). Ако одаберете више од два снимка, пређите на корак 4.

  На подешавањима која нису , на екрану ће се појавити икона брацкетинга.

 3. Изаберите вредност за Ацтиве Д-Лигхтинг.

  Означите Количина и притисните 4 или 2 да одаберете опцију. Изабрана поставка се примењује када је изабрано за Број снимака .

  Износ Редослед заграда
  ИСКЉУЧЕНО Л Офф/Лов
  ОФФ Н Офф/Нормал
  ИСКЉУЧЕНО Х Офф/Хигх
  ОФФ Х + Офф/Ектра хигх
  ОФФ АУТО Офф/Ауто
 4. Кадрирајте фотографију, фокусирајте и снимајте.

  Камера ће варирати Ацтиве Д-Лигхтинг снимак по кадар у складу са одабраним програмом за брацкетинг.

  Док је брацкетинг на снази, на екрану се приказује икона АДЛ брацкетинга и број преосталих снимака у секвенци брацкетинга. Након сваког ударца, број преосталих хитаца ће се смањити за један.

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, изаберите за Број снимака .

АДЛ Брацкетинг

У режимима непрекидног ослобађања, снимање ће се паузирати након што се направи број снимака који је наведен у програму брацкетинг. Снимање ће се наставити следећи пут када се притисне окидач.

Ако се меморијска картица попуни пре него што су направљени сви снимци у низу, снимање се може наставити од следећег снимка у низу након што је меморијска картица замењена или су снимци избрисани како би се ослободило места на меморијској картици. Ако се камера искључи пре него што су направљени сви снимци у низу, брацкетинг ће се наставити од следећег снимка у низу када се камера укључи.