Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

г2: Прилагођене контроле

G дугме U A (мени прилагођених подешавања)

Да бисте изабрали функције додељене следећим контролама у режиму филма, било да се користе појединачно или у комбинацији са командним точкићима, означите жељену опцију и притисните J .

w Дугме Фн1
A Дугме АЕ-Л/АФ-Л
l Прстен за контролу сочива
y Дугме Фн2
p дугме ОК

Улоге које се могу доделити овим контролама су следеће:

Опција w y A p l
t Отвор бленде (отворен) 4
q Отвор бленде (близу) 4
i Компензација експозиције + 4
h Компензација експозиције - 4
n Праћење предмета 4 4
b Мрежни приказ оквира 4 4
K Изаберите централну тачку фокуса 4
A АФ-ОН 4
F Само АФ закључавање 4
E АЕ закључавање (држање) 4
C Само АЕ закључавање 4
B АЕ/АФ закључавање 4
p Укључивање/искључивање зумирања 4 4
1 Снимање филмова 4 4
m баланс беле 4 4
h Подесите Picture Control 4 4
y Активно Д-Лигхтинг 4 4
w Мерење 4 4
c Режим отпуштања (сачувај оквир) 4 4
z Режим фокуса/режим АФ области 4 4
H Осетљивост микрофона 4 4
W Врхунски нагласци 4 4
X Фокус (М/А) 4 1, 2
q Отвор бленде 4 2
E Компензација експозиције 4 2
9 ИСО осетљивост 4 2
Ниједан 4 4 4 4 4 2

Доступно само са компатибилним сочивима.

Без обзира на изабрану опцију, у режиму ручног фокуса контролни прстен се може користити само за подешавање фокуса.

Доступне су следеће опције:

Опција Опис
t Отвор бленде (отворен) Отвор бленде се шири док је контрола притиснута. Користите у комбинацији са прилагођеном поставком г2 ( Прилагођене контроле ) > дугме Фн2 > Отвор бленде (затварање) за подешавање отвора бленде којим се контролише дугме.
q Отвор бленде (близу) Отвор бленде се сужава док је контрола притиснута. Користите у комбинацији са прилагођеним подешавањем г2 ( прилагођене контроле ) > дугме Фн1 > Отвор бленде (отворено) за подешавање отвора бленде којим се контролише дугме.
i Компензација експозиције + Компензација експозиције се повећава док је контрола притиснута. Користите у комбинацији са прилагођеним подешавањем г2 ( Прилагођене контроле ) > дугме Фн2 > Компензација експозиције − за компензацију експозиције којом се контролише дугме.
h Компензација експозиције - Компензација експозиције се смањује док је контрола притиснута. Користите у комбинацији са прилагођеном поставком г2 ( Прилагођене контроле ) > дугме Фн1 > Компензација експозиције + за компензацију експозиције којом се контролише дугме.
n Праћење предмета

Притиском на контролу током ауто-ареа АФ омогућава се праћење субјекта; тачка фокуса ће се променити у циљну мрежу, а монитор и тражило у екране за праћење субјекта.

  • Да бисте прекинули АФ са праћењем субјекта, поново притисните контролу.
b Мрежни приказ оквира Притисните контролу да бисте укључили или искључили приказ мреже кадрирања.
K Изаберите централну тачку фокуса Притиском на контролу бира се централна тачка фокуса.
A АФ-ОН Притиском на контролу покреће се аутофокус.
F Само АФ закључавање Фокус се закључава док је контрола притиснута.
E АЕ закључавање (држање) Експозиција се закључава када се притисне контрола и остаје закључана док се контрола не притисне други пут или док тајмер мировања не истекне.
C Само АЕ закључавање Експозиција се закључава док је контрола притиснута.
B АЕ/АФ закључавање Закључавање фокуса и експозиције док је контрола притиснута.
p Укључивање/искључивање зумирања Притисните контролу да бисте увећали приказ на подручју око тренутне тачке фокуса. Поново притисните контролу да бисте умањили приказ.
1 Снимање филмова Притисните контролу да бисте започели снимање филма. Снимање се завршава када се контрола поново притисне.
m баланс беле Притисните контролу и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали опцију баланса белог (у неким случајевима, подопција се може изабрати помоћу поткомандног точкића).
h Подесите Picture Control Притисните контролу и ротирајте командни точкић да бисте изабрали Picture Control .
y Активно Д-Лигхтинг Притисните команду и ротирајте командни точкић да бисте подесили Ацтиве Д-Лигхтинг.
w Мерење Притисните контролу и ротирајте командни точкић да бисте изабрали опцију мерења.
c Режим отпуштања (сачувај оквир) Притисните команду и ротирајте командни точкић да бисте изабрали режим отпуштања за фотографије снимљене током снимања филма.
z Режим фокуса/режим АФ области Притисните команду и ротирајте главни и подкомандни точкић да изаберете режим фокуса и АФ области.
H Осетљивост микрофона Притисните команду и ротирајте командни точкић да бисте подесили осетљивост микрофона.
W Врхунски нагласци Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали вршни ниво и поткомандни точкић да бисте изабрали вршну боју.
X Фокус (М/А) Користите контролу за ручно фокусирање, независно од опције изабране за режим фокуса. Да бисте поново фокусирали помоћу аутофокуса, притисните дугме окидача до пола или притисните контролу којој је додељен АФ-ОН .
q Отвор бленде Користите контролу за подешавање отвора бленде.
E Компензација експозиције Користите контролу за подешавање компензације експозиције.
9 ИСО осетљивост Користите контролу за подешавање ИСО осетљивости.
Ниједан Контрола нема ефекта.

Повер Апертуре

Отвор бленде је доступан само у режимима А и М (икона 6 означава да се отвор бленде не може користити). Екран може да трепери док се подешава отвор бленде.