Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Дугме A ( g ).

Притисните дугме A ( g ) да бисте закључали фокус и експозицију.

Закључавање аутоекспозиције (АЕ).

Притиском на дугме A ( g ) се експозиција закључава на тренутној поставци. АЕ закључавање може да се користи за рекомпоновање снимака након мерења субјекта који неће бити у изабраној области фокуса у коначној композицији, а посебно је ефикасан код мерења у тачки или центра.

Закључавање фокуса

Притисните дугме A ( g ) да бисте закључали фокус на тренутни објекат када је АФ-Ц изабран за режим фокуса. Када користите закључавање фокуса, изаберите режим АФ подручја који није ауто-ареа АФ.

Закључавање фокуса и експозиције

Пратите доле наведене кораке да бисте користили закључавање фокуса и експозиције.

 1. Подесите фокус и експозицију.

  Поставите објекат у изабрану тачку фокуса и притисните окидач до пола да подесите фокус и експозицију.

 2. Закључајте фокус и експозицију.

  Са окидачем притиснутим до пола, притисните дугме A ( g ) да закључате и фокус и експозицију (приказаће се икона АЕ-Л ).

  Дугме за окидање

  Дугме A ( g ).

 3. Прекомпонујте фотографију и снимајте.

  Фокус ће остати закључан између снимака ако држите дугме окидача притиснуто до пола ( АФ-С ) или држите притиснуто дугме A ( g ), омогућавајући да се неколико фотографија узастопно сними на истој поставци фокуса.

Немојте мењати растојање између камере и субјекта док је закључавање фокуса на снази. Ако се субјект помери, поново фокусирајте на новој удаљености.

АФ-С

Када је АФ-С изабран за режим фокуса, или ако камера снима користећи АФ-С када је АФ-А изабран за режим фокуса, фокус ће се закључати док је окидач притиснут до пола (фокус ће се такође закључати док се A ( g ) дугме је притиснуто).

Коришћење дугмета окидача за закључавање експозиције

Ако је Укључено (притисак до пола) за прилагођену поставку ц1 ( Дугме окидача АЕ-Л ), експозиција ће се закључати док је окидач притиснут до пола.