Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Контрола блица

G дугме U C (мени за фотографисање)

Подесите поставке блица за уграђени блиц, опционе блицеве и бежично фотографисање блица.

  • За информације о коришћењу опционих блица за фотографисање са блицем на камери, погледајте „'Он-Цамера' у односу на 'Ремоте'" ( 0 'Он-Цамера' Версус 'Ремоте' ).
  • За информације о коришћењу опционих блица за фотографисање са бежичним блицем, погледајте „О фотографији са даљинским блицем“ ( 0 О фотографији са даљинским блицем ).

Режим контроле блица (уграђен)

Изаберите режим контроле блица за уграђени блиц.

  • ТТЛ : i-TTL режим. Ниво блица се аутоматски подешава у складу са условима снимања.
  • Ручно : Одаберите ниво блица (ручна количина излаза) ручно.

Режим контроле блица (спољни)

Када је опциони блиц прикључен и укључен, опција режима контроле блица (уграђена) се замењује режимом контроле блица (спољни) .

Уграђени блиц: мерење и контрола блица

Камера користи i-TTL балансирану контролу блица са пуним блицем са матричним, централно пондерисаним мерењем и мерењем пондерисаног светла, стандардну i-TTL контролу блица са пуним блицем са тачкастим мерењем. У i-TTL режимима, излаз блица се подешава на основу предбљескова монитора које емитује уграђени блиц када се притисне окидач.

  • i-TTL балансирани допунски блиц : Уграђени блиц емитује серију скоро невидљивих предбљескова (предбљескова монитора) непосредно пре главног блица. Камера анализира предбљескове рефлектоване од објеката у свим деловима кадра и прилагођава излаз блица за природну равнотежу између главног субјекта и амбијенталног позадинског осветљења.
  • Стандардни i-TTL допунски блиц : Снага блица је подешена да доведе осветљење у кадру на стандардни ниво; не узима се у обзир осветљеност позадине. Препоручује се за снимке на којима је главни субјекат наглашен на рачун детаља у позадини или када се користи компензација експозиције.

Опције бежичног блица

Подесите подешавања за истовремену бежичну контролу више даљинских блица. Ова опција је доступна само када је блиц SB-500 монтиран на фотоапарат.

Опција Опис
Y Оптицал AWL Даљински блицеви се контролишу коришћењем блица ниског интензитета које емитује главни блиц ( 0 Управљање даљинским блицовима ).
Ван Даљинско фотографисање са блицем је онемогућено.

Групне Фласх опције

Подесите подешавања за блицеве у свакој групи када користите опционе блицеве ( 0 О фотографији са блицем на даљину ).