Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Управљање даљинским блицовима

Даљински блиц се може контролисати преко оптичких сигнала са опционе јединице блица која је монтирана на прикључку за додатну опрему фотоапарата и која функционише као главни блиц (оптички AWL ). За информације о компатибилним блицовима погледајте „ Nikon креативни систем осветљења“ ( 0 Nikon креативни систем осветљења ). Ако је дотични блиц SB-500 , подешавања се могу подесити са камере (погледајте доле); у супротном подешавања морају да се подесе коришћењем контрола блица као што је описано у документацији приложеној уз јединицу. За информације о постављању блица и другим темама, погледајте документацију приложену уз блицеве. Уграђени блиц се не може користити као главни блиц.

Користећи SB-500

Када је опциони блиц SB-500 монтиран на прикључак за додатну опрему фотоапарата, опције бежичног блица ће се појавити под контролом блица у менију снимања фотографија. Одабиром Оптицал AWL у менију са опцијама бежичног блица омогућава се групно фотографисање са блицем.

 1. C : Изаберите опције групног блица .

  Означите Опције групног блица на екрану контроле блица и притисните 2 .

 2. C : Подесите поставке за главни блиц.

  Одаберите режим контроле блица и ниво блица за главни блиц и блицеве у свакој групи:

  • ТТЛ : i-TTL контрола блица
  • q А : Аутоматски отвор бленде (доступно само са компатибилним блицовима)
  • М : Одаберите ниво блица ручно
  • – – (искључено) : Јединице не пале и ниво блица се не може подесити

  Подесите главни блиц на канал 3.

 3. f : Подесите даљинске блицеве на канал 3.

 4. f : Групирајте удаљене блицеве.

  Изаберите групу (А или Б) за сваки даљински блиц. Иако не постоји ограничење у броју даљинских блица који се могу користити, практични максимум је три по групи. Са више од овог броја, светлост коју емитују даљински блицеви ће ометати перформансе.

 5. C / f : Кадрирајте снимак.

  Кадрирајте снимак и распоредите блицеве. За више информација погледајте документацију приложену уз блицеве. Након распоређивања јединица, притисните дугме за тестирање на главном блицу да бисте тестирали блиц и потврдили да јединице функционишу нормално.

 6. C / f : Снимите фотографију.

  Снимите фотографију након што потврдите да су светла за све блицеве упаљена.

Напомена: фотографија са блицем на даљину

Поставите прозоре сензора на даљинске блицеве како бисте покупили светлост главног блица (посебна пажња је потребна ако фотоапарат није монтиран на статив). Уверите се да директно светло или јаке рефлексије са удаљених блица не уђу у сочиво камере (у ТТЛ режиму) или фотоћелије на удаљеним блицовима ( q А режим), јер то може да омета експозицију. Да бисте спречили да се временски блицеви ниског интензитета које емитује главни блиц појављују на фотографијама снимљеним на кратком домету, изаберите ниске ИСО осетљивости или мале отворе бленде (високи ф-бројеви). Након позиционирања даљинских блица, направите пробни снимак и погледајте резултате на екрану фотоапарата.