Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

ф2: Прилагођене контроле (снимање)

G дугме U A (мени прилагођених подешавања)

Да бисте изабрали функције додељене следећим контролама у режиму фотографије, било да се користе појединачно или у комбинацији са командним точкићима, означите жељену опцију и притисните J .

w Дугме Фн1
A Дугме АЕ-Л/АФ-Л
z Дугме за снимање филма
3 Дугме Фн2 објектива
y Дугме Фн2
p дугме ОК
S Дугме Фн објектива
l Прстен за контролу сочива

Улоге које се могу доделити овим контролама су следеће:

Опција w y A p z S 3 l
K Изаберите централну тачку фокуса 4
A АФ-ОН 4 4 4 4 4
F Само АФ закључавање 4 4 4 4 4
E АЕ закључавање (држање) 4 4 4 4 4 4
D АЕ закључавање (ресетовање по отпуштању) 4 4 4 4 4 4
C Само АЕ закључавање 4 4 4 4 4
B АЕ/АФ закључавање 4 4 4 4 4
r ФВ брава 4 4 4 4 4
h Блиц искључен 4 4 4 4
q Преглед 4 4 4 4 4
1 Брацкетинг рафал 4 4 4 4
4 + NEF ( RAW ) 4 4 4 4 4
n Праћење предмета 4 4 4 4
b Мрежни приказ оквира 4 4 4 4 4
p Укључивање/искључивање зумирања 4 4 4 4 4 4 4
O МОЈ ЈЕЛОВНИК 4 4 4 4 4
3 Приступите врхунској ставци у МОЈ МЕНИ 4 4 4 4 4
K Репродукција 4 4 4 4
J Изаберите област слике 4 4 4
8 Квалитет/величина слике 4 4 4
m баланс беле 4 4 4
h Подесите Picture Control 4 4 4
y Активно Д-Лигхтинг 4 4 4
w Мерење 4 4 4
I Y Режим блица/компензација 4 4 4
v Режим отпуштања 4 4 4
z Режим фокуса/режим АФ области 4 4 4
t Ауто брацкетинг 4 4 4
$ Вишеструка експозиција 4 4 4
2 ХДР (високи динамички опсег) 4 4 4
z Режим одлагања експозиције 4 4 4
W Врхунски нагласци 4 4
X Фокус (М/А) 4 1, 2
q Отвор бленде 4 2
E Компензација експозиције 4 2
9 ИСО осетљивост 4 2
Ниједан 4 4 4 4 4 4 4 4 2

Доступно само са компатибилним сочивима.

Без обзира на изабрану опцију, у режиму ручног фокуса контролни прстен се може користити само за подешавање фокуса.

Доступне су следеће опције:

Опција Опис
K Изаберите централну тачку фокуса Притиском на контролу бира се централна тачка фокуса.
A АФ-ОН Притиском на контролу покреће се аутофокус.
F Само АФ закључавање Фокус се закључава док је контрола притиснута.
E АЕ закључавање (држање) Експозиција се закључава када се притисне контрола и остаје закључана док се контрола не притисне други пут или док тајмер мировања не истекне.
D АЕ закључавање (ресетовање по отпуштању) Експозиција се закључава када се притисне контрола и остаје закључана све док се контрола не притисне други пут, док се затварач не отпусти или не истекне тајмер у режиму мировања.
C Само АЕ закључавање Експозиција се закључава док је контрола притиснута.
B АЕ/АФ закључавање Закључавање фокуса и експозиције док је контрола притиснута.
r ФВ брава Притисните контролу да бисте закључали вредност блица за уграђени блиц или опционе блицеве. Притисните поново да откажете ФВ закључавање.
h Блиц искључен Ако је блиц тренутно укључен, биће онемогућен док је контрола притиснута.
q Преглед Држите притиснуту контролу да бисте прегледали боју, експозицију и дубину поља.
1 Брацкетинг рафал Ако је контрола притиснута док је експозиција или АДЛ брацкетинг активан у режиму отпуштања једног кадра, сви снимци у тренутном програму брацкетинга биће снимљени сваки пут када се притисне окидач. Ако је брацкетинг баланс белог активан или је изабран режим непрекидног отпуштања, фотоапарат ће поновити рафал брацкетинга док се окидач држи притиснуто.
4 + NEF ( RAW ) Ако је тренутно изабрана JPEG опција за квалитет слике, приказаће се „ RAW “ и NEF ( RAW ) копија ће бити снимљена са следећом сликом која је снимљена након што се притисне контрола (оригинална поставка квалитета слике ће бити враћена када уклоните свој прст са окидача). NEF ( RAW ) копије се снимају на поставци која је тренутно изабрана за NEF ( RAW ) снимање у менију снимања фотографија. Да бисте изашли без снимања NEF ( RAW ) копије, поново притисните контролу.
n Праћење предмета

Притиском на контролу током ауто-ареа АФ омогућава се праћење субјекта; тачка фокуса ће се променити у циљну мрежу, а монитор и тражило у екране за праћење субјекта.

  • Да бисте прекинули АФ са праћењем субјекта, поново притисните контролу.
b Мрежни приказ оквира Притиском на контролу током ауто-ареа АФ омогућава се праћење субјекта; тачка фокуса ће се променити у циљну мрежу, а монитор и тражило у екране за праћење субјекта.
p Укључивање/искључивање зумирања Притисните контролу да бисте увећали приказ на подручју око тренутне тачке фокуса. Поново притисните контролу да бисте умањили приказ.
O МОЈ ЈЕЛОВНИК Притиском на контролу приказује се “МИ МЕНУ”.
3 Приступите врхунској ставци у МОЈ МЕНИ Притисните контролу да бисте прешли на горњу ставку у „МИ МЕНУ“. Изаберите ову опцију за брзи приступ често коришћеној ставци менија.
K Репродукција Притисните контролу да бисте започели репродукцију.
J Изаберите област слике Притисните контролу и ротирајте командни точкић да бисте изабрали област слике.
8 Квалитет/величина слике Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали опцију квалитета слике и подкомандни точкић да бисте изабрали величину слике.
m баланс беле Притисните контролу и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали опцију баланса белог (у неким случајевима, подопција се може изабрати помоћу поткомандног точкића).
h Подесите Picture Control Притисните контролу и ротирајте командни точкић да бисте изабрали Picture Control .
y Активно Д-Лигхтинг Притисните команду и ротирајте командни точкић да бисте подесили Ацтиве Д-Лигхтинг.
w Мерење Притисните контролу и ротирајте командни точкић да бисте изабрали опцију мерења.
I Y Режим блица/компензација Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да изаберете режим рада блица, а помоћни точкић да подесите снагу блица.
v Режим отпуштања Притисните команду и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали режим отпуштања. У режиму Цонтинуоус Л или Селф-тимер , можете да ротирате подкомандни точкић да бисте изабрали брзину напредовања кадрова или кашњење отпуштања.
z Режим фокуса/режим АФ области Притисните команду и ротирајте главни и подкомандни точкић да изаберете режим фокуса и АФ области.
t Ауто брацкетинг Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали број снимака и подкомандни точкић да бисте изабрали инкремент брацкетинга или количину активног Д-Лигхтинга.
$ Вишеструка експозиција Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали режим и подкомандни точкић да бисте изабрали број снимака.
2 ХДР (високи динамички опсег) Притисните команду и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали режим и подкомандни точкић да бисте изабрали диференцијалну експозицију.
z Режим одлагања експозиције Притисните команду и ротирајте командни точкић да одаберете одлагање окидања.
W Врхунски нагласци Притисните контролни и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали вршни ниво и поткомандни точкић да бисте изабрали вршну боју.
X Фокус (М/А) Аутофокус се може поништити окретањем контролног прстена док је дугме окидача притиснуто до пола (аутофокус са ручним пребацивањем). Да бисте поново фокусирали помоћу аутофокуса, подигните прст са окидача, а затим га поново притисните до пола.
q Отвор бленде Користите контролу за подешавање отвора бленде.
E Компензација експозиције Користите контролу за подешавање компензације експозиције.
9 ИСО осетљивост Окрените контролни прстен сочива да бисте подесили ИСО осетљивост.
Ниједан Контрола нема ефекта.