Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Пхото-Моде i Мени

Под подразумеваним подешавањима, следеће ставке се појављују у i менију за режим фотографија.

 1. Подесите Picture Control ( 0 Поставите Picture Control )
 2. Баланс белог ( 0 Баланс белог )
 3. Квалитет слике ( 0 Квалитет слике )
 4. Величина слике ( 0 Величина слике )
 5. Режим блица ( 0 режим блица )
 6. Мерење ( 0 Мерење )
 1. Wi-Fi веза ( 0 Wi-Fi веза )
 2. Ацтиве Д-Лигхтинг ( 0 Ацтиве Д-Лигхтинг )
 3. Режим отпуштања ( 0 Режим ослобађања )
 4. Оптички ВР ( 0 Оптички ВР )
 5. Режим АФ области ( 0 Режим АФ области )
 6. Режим фокуса ( 0 режим фокуса )

Подесите Picture Control

Одаберите Picture Control према субјекту или типу сцене.

Опција Опис
n Ауто Камера аутоматски прилагођава нијансе и тонове на основу стандардне Picture Control . Тен портретних субјеката ће изгледати мекши, а елементи као што су лишће и небо на снимцима на отвореном биће живљи него на сликама снимљеним помоћу Стандард Picture Control .
Q Стандард Стандардна обрада за уравнотежене резултате. Препоручује се за већину ситуација.
R Неутрално Минимална обрада за природне резултате. Одаберите за фотографије које ће касније бити обрађене или ретуширане.
S Живописан Слике су побољшане за живописан ефекат фотоштампе. Одаберите за фотографије које наглашавају примарне боје.
T Моноцхроме Снимите монохромне фотографије.
o Портрет Обрадите портрете коже са природном текстуром и заобљеним осећајем.
p Пејзаж Ствара живописне пејзаже и градске пејзаже.
q Раван Детаљи су сачувани у широком распону тонова, од светлих делова до сенки. Одаберите за фотографије које ће касније бити опсежно обрађене или ретуширане.
k 01–
k 20
Creative Picture Control Изаберите неку од следећих контрола слике, од којих свака представља јединствену комбинацију нијанси, тонова, засићености и других подешавања подешених за одређени ефекат: Сан , Јутро , Поп , Недеља , Тмурно , Драматично , Тишина , Избељено , Меланхолично , Чисто , Тексас , Играчка , сепија , плава , црвена , ружичаста , угаљ , графит , бинарни и угљеник .

Да бисте видели подешавања Picture Control , означите Picture Control и притисните 3 . Промене подешавања се могу прегледати на екрану ( 0 Измена контрола слике ).

Тренутна Picture Control је означена иконом на екрану током снимања.

Измена контрола слике

Контроле слике се могу модификовати тако да одговарају сцени или креативној намери фотографа. Означите Сет Picture Control у i менију и притисните J да бисте приказали листу Picture Control , затим означите Picture Control и притисните 3 да бисте приказали подешавања Picture Control . Притисните 1 или 3 да бисте истакли жељену поставку и притисните 4 или 2 да бисте изабрали вредност у корацима од 1, или ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали вредност у корацима од 0,25 (доступне опције се разликују у зависности од изабране Picture Control ). Подразумевана подешавања се могу вратити притиском на дугме O

Након прилагођавања подешавања на ваше задовољство, притисните J да бисте применили промене и вратили се на i мени. Контроле слике које су измењене у односу на подразумевана подешавања су означене звездицом (“ U “).

Претходна подешавања

Индикатор j испод приказа вредности у менију подешавања Picture Control указује на претходну вредност за поставку.

„А“ (аутоматски)

Избор опције А (ауто) која је доступна за нека подешавања омогућава камери да аутоматски прилагоди поставку. Резултати се разликују у зависности од експозиције и положаја субјекта у кадру.

Picture Control „ n Ауто“.

Ако је n Ауто изабрано за Подесите Picture Control , подешавања се могу подесити у опсегу од А−2 до А+2 .

Доступна су следећа подешавања:

Опција Опис
Ниво ефекта Искључите или појачајте ефекат Creative Picture Control .
Брзо оштро

Брзо прилагодите нивое за уравнотежено оштрење , изоштравање средњег опсега и јасноћу . Такође можете извршити појединачна подешавања следећих параметара:

 • Оштрење : Контролишите оштрину детаља и обриса.
 • Изоштравање средњег опсега : Подесите оштрину у складу са финоћом шара и линија у средњим тоновима на које утичу Оштрење и јасноћа .
 • Јасноћа : Подесите општу оштрину и оштрину дебљих обриса без утицаја на осветљеност или динамички опсег.
Оштрење
Оштрење средњег опсега
Јасноћа
Контраст Подесите контраст.
Осветљеност Повећајте или смањите осветљеност без губитка детаља у светлима или сенкама.
Засићење Контролишите живописност боја.
Нијанса Подесите нијансу.
Филтер ефекти Симулирајте ефекат филтера у боји на монохроматским сликама.
Тонирање Изаберите нијансу која се користи на монохроматским сликама. Притиском на 3 када је изабрана опција која није црно-бело (црно-бело) приказује опције засићења.

Тонирање ( Creative Picture Control )

Подесите нијансу боје која се користи за Цреативе Пицтуре Цонтролс.

Филтер Еффецтс

Изаберите нешто од следећег:

Моде Подешавање
И (жуто) Ове опције побољшавају контраст и могу се користити за смањење осветљености неба на пејзажним фотографијама. Наранџаста даје већи контраст од жуте, црвена више контраста од наранџасте.
О (наранџаста)
Р (црвено)
Г (зелено) Зелена омекшава тонове коже и може се користити за портрете.

Баланс беле

Подесите баланс белог (за више информација погледајте „Баланс белог”, 0 Баланс белог ).

Опција
4 Ауто
Задржите белу (смањите топле боје)
Задржите општу атмосферу
Одржавајте топле боје осветљења
D Природно светло ауто
H Директна сунчева светлост
G Облачно
M Схаде
J Инцандесцент
I Флуоресцентно
Лампе на натријумској пари
Топло-бела флуоресцентна
Бела флуоресцентна
Хладно-бела флуоресцентна
Дневни бели флуоресцентни
Флуоресцентно дневно светло
Висока темп. жива-пара
5 Фласх
K Изаберите температуру боје
L Пресет мануал

Притиском на 3 када је истакнут Ауто или Флуоресцент приказује се под-опције за означену ставку.

Тренутна опција баланса белог је означена иконом на екрану током снимања.

Фино подешавање белог баланса

Избором баланса белог у i менију приказује се листа опција баланса белог. Ако је истакнута опција која није Одабери температуру боје , опције финог подешавања се могу приказати притиском на 3 . Све промене у опцијама финог подешавања могу се прегледати на екрану.

Г Повећајте зелено
Б Повећајте плаву
А Повећајте ћилибар
М Повећајте магенту

Додирните стрелице на екрану или користите џојстик да бисте фино подесили баланс белог. Притисните J да сачувате подешавања и вратите се на i мени.

Звездица (“ U ”) поред иконе баланса белог на екрану снимања означава да је фино подешавање на снази.

Избор температуре боје

Избором баланса белог у i менију приказује се листа опција баланса белог. Када је означено Изабери температуру боје , опције температуре боје се могу видети притиском на 3 .

Вредност за А мбер– Б луе осу

Вредност за Г реен– М агента осу

Притисните 4 или 2 да бисте истакли цифре на А мбер– Блуе или Греен М агента оси и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да сачувате подешавања и вратите се на i мени. Ако је вредност различита од нуле изабрана за осу Г реен– М агента, звездица („ U “) ће бити приказана поред иконе баланса белог.

Изаберите Температура боје

Имајте на уму да се жељени резултати неће постићи са флуоресцентним осветљењем. Изаберите I ( Флуоресцентно ) за флуоресцентне изворе светлости. Са другим изворима светлости, направите пробни снимак да бисте утврдили да ли је изабрана вредност одговарајућа.

Пресет Мануал

Ручно унапред подешено се користи за снимање и позивање до шест прилагођених подешавања баланса белог за снимање под мешовитим осветљењем или за компензацију извора светлости са јаком бојом. Пратите доле наведене кораке да бисте измерили вредност за унапред подешени ручни баланс белог.

 1. Прикажите унапред подешене поставке баланса белог.

  Означите Пресет мануал у i мени дисплеју баланса белог и притисните 3 да бисте приказали листу унапред подешених подешавања баланса белог.

 2. Изаберите унапред подешено.

  Означите жељену унапред подешену поставку баланса белог (д-1 до д-6) и притисните J да изаберете означену унапред подешену вредност и вратите се на i мени.

  Протецтед Пресетс

  Унапред подешене поставке означене иконом g су заштићене и не могу се мењати.

 3. Изаберите режим директног мерења.

  Означите Баланс белог у i менију и притисните и држите J док икона L на екрану снимања не почне да трепери и циљ баланса белог ( r ) се не појави у центру кадра.

 4. Измерите баланс белог.

  Да бисте измерили баланс белог, додирните бели или сиви објекат или користите џојстик да поставите r преко беле или сиве области екрана и притисните J или притисните окидач до краја (имајте на уму да је r не може се променити када је уграђени блиц омогућен или је прикључена опциона блиц, у ком случају ћете морати да измерите баланс белог са белим или сивим објектом који се налази у центру кадра).

  Ако камера не може да измери баланс белог, биће приказана порука. Покушајте поново да измерите баланс белог са другим циљем.

 5. Изађите из режима директног мерења.

  Притисните дугме i да бисте изашли из режима директног мерења.

Мерење унапред подешеног ручног баланса белог

Унапред подешени ручни баланс белог се не може мерити док је у току ХДР или снимање вишеструке експозиције.

Режим директног мерења

Режим директног мерења ће се завршити ако се не изврши ниједна операција у времену изабраном за Прилагођено подешавање ц3 ( Кашњење искључивања ) > Тајмер приправности .

Управљање унапред подешеним подешавањима

Опција Баланс белог > Ручно подешено подешавање у менију снимања фотографија може се користити за копирање баланса белог са постојеће фотографије на изабрану унапред подешену поставку, додавање коментара или заштиту унапред подешених поставки.

Ручно унапред подешено: Избор унапред подешеног подешавања

Да бисте изабрали унапред подешену вредност, изаберите Баланс белог > Ручно подешавање у менију снимања фотографија, а затим означите унапред подешено и притисните J . Ако тренутно не постоји вредност за изабрану унапред подешену вредност, баланс белог ће бити подешен на 5200 К, исто као Директна сунчева светлост .

Квалитет слике

Изаберите формат датотеке за фотографије.

Опција Опис
NEF ( RAW ) +
JPEG у реду
Снимите две копије сваке фотографије: NEF ( RAW ) слику и JPEG копију. Само JPEG копија се приказује током репродукције, али брисањем JPEG копије брише се и NEF ( RAW ) слика. NEF ( RAW ) слика се може гледати само помоћу рачунара.
NEF ( RAW ) +
JPEG нормалан
NEF ( RAW ) +
JPEG основни
NEF (RAW) Снимите фотографије у NEF ( RAW ) формату.
JPEG у реду Снимите фотографије у JPEG формату. Компресија се повећава, а величина датотеке смањује како квалитет напредује од „финог“ преко „нормалног“ до „основног“.
JPEG нормалан
JPEG основни

Тренутно изабрана опција се приказује на екрану током снимања.

NEF (RAW)

 • NEF ( RAW ) датотеке имају екстензију „*.неф“.
 • Процес претварања NEF ( RAW ) слика у друге високо преносиве формате као што је JPEG се назива „ NEF ( RAW ) обрада“. Током овог процеса, контроле слике и подешавања као што су компензација експозиције и баланс белог могу се слободно подешавати.
 • NEF ( RAW ) обрада не утиче на саме RAW податке и њихов квалитет ће остати нетакнут чак и ако се слике обрађују више пута на различитим подешавањима.
 • NEF ( RAW ) обрада се може обавити у фотоапарату помоћу ставке за обраду NEF ( RAW ) у менију за ретуширање или на рачунару који користи Nikon софтвер НКС Студио. НКС Студио је доступан бесплатно у Nikon центру за преузимање.

Величина слике

Одаберите величину у којој се фотографије снимају.

Тренутно изабрана опција се приказује на екрану током снимања.

Физичке димензије фотографија у пикселима варирају у зависности од опције изабране за Изабери област слике у менију снимања фотографија.

Област слике Величина слике
Велики Средње Мала
DX (24 × 16) 5568 × 3712 4176 × 2784 2784 × 1856
1 : 1 (16 × 16) 3712 × 3712 2784 × 2784 1856 × 1856
16 : 9 (24 × 14) 5568 × 3128 4176 × 2344 2784 × 1560

Фласх Моде

Изаберите режим блица за уграђени блиц. Доступне опције зависе од режима изабраног помоћу точкића за избор режима рада.

Опција Доступна у
I Попуните блиц П , С , А , М
J Смањење ефекта црвених очију
L Спора синхронизација П , А
K Спора синхронизација + црвенило очију
M Синхронизација задње завесе П , С , А , М
X Ауто b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
C Аутоматски + смањење ефекта црвених очију b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
D Аутоматска спора синхронизација o
E Аутоматска спора синхронизација + црвенило очију o
s Блиц искључен b , П , С , А , М , k , p , n , o , s , f , V , T , U , 5

Тренутно изабрана опција је означена иконом на екрану током снимања.

Режими блица доступни са опционим блицовима

Режими блица који су доступни када је прикључена опциона блиц зависе од режима изабраног помоћу точкића за избор режима рада.

Опција Доступна у
I Попуните блиц b , П , С , А , М , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
J Смањење ефекта црвених очију b , П , С , А , М , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
L Спора синхронизација П , А , o
K Спора синхронизација + црвенило очију П , А , o
M Синхронизација задње завесе П , С , А , М
X Ауто
C Аутоматски + смањење ефекта црвених очију
D Аутоматска спора синхронизација
E Аутоматска спора синхронизација + црвенило очију
s Блиц искључен b , П , С , А , М

Мерење

Мерење одређује како камера поставља експозицију. Доступне су следеће опције:

Опција Опис
L Матрично мерење Камера мери широку област кадра и подешава експозицију према дистрибуцији тонова, боји, композицији и удаљености за резултате блиске онима које се виде голим оком.
M Централно пондерисано мерење Камера мери цео кадар, али највећу тежину додељује области у центру кадра, чија величина се може изабрати помоћу прилагођених подешавања б3 ( централно пондерисана област ). Ово је класични мерач за портрете и такође се препоручује када користите филтере са фактором експозиције (фактором филтера) преко 1×.
N Спот метеринг Камера мери круг од ⌀3,5 мм (еквивалентно приближно 2,5% кадра) усредсређен на тренутну тачку фокуса, што омогућава мерење субјеката ван центра (ако је на снази ауто-област АФ, камера ће уместо тога мерити централна тачка фокуса). Тачкасто мерење обезбеђује да ће објекат бити правилно експониран, чак и када је позадина много светлија или тамнија.
t Мерење са пондерисаним детаљима Камера придаје највећу тежину истакнутим деловима. Користите ову опцију да бисте смањили губитак детаља у истакнутим деловима, на пример када фотографишете извођаче на сцени са рефлекторима.

Тренутно изабрана опција је означена иконом на екрану током снимања.

Wi-Fi веза

Омогућите или онемогућите Wi-Fi . Омогућите Wi-Fi да бисте успоставили бежичне везе са рачунарима или између камере и паметних телефона или таблета (паметних уређаја) који користе апликацију SnapBridge .

Камера приказује икону Wi-Fi када је Wi-Fi омогућен.

Да бисте искључили Wi-Fi , означите Wi-Fi везу у i менију и притисните J . Ако је Wi-Fi тренутно омогућен, биће приказан упит за затварање Wi-Fi везе ; притисните J да бисте прекинули везу.

Активно Д-Лигхтинг

Ацтиве Д-Лигхтинг чува детаље у светлима и сенкама, стварајући фотографије са природним контрастом. Користите за сцене високог контраста, на пример када фотографишете јарко осветљене спољашње пејзаже кроз врата или прозор или снимате засјењене субјекте по сунчаном дану. Најефикаснији је када се користи са матричним мерењем.

Ван

Y Ауто

Опција Опис
Y Ауто Камера аутоматски прилагођава Ацтиве Д-Лигхтинг као одговор на услове снимања (у режиму М , међутим, Y Ауто је еквивалентно Q Нормал ).
Z Екстра високо Изаберите количину активног Д-Лигхтинга од Z Екстра високо , P Високо , Q Нормално и R Ниско .
P Високо
Q Нормално
R Ниско
c Ван Активно Д-Лигхтинг искључено.

Тренутно изабрана опција је означена иконом на екрану током снимања.

Активно Д-Лигхтинг

Шум (насумично распоређени светли пиксели, магла или линије) се могу појавити на фотографијама снимљеним са активним Д-Лигхтингом. Код неких субјеката може бити видљиво неравномерно сенчење. Активно Д-осветљење се не примењује при високим ИСО осетљивостима (Хи 1 и Хи 2), укључујући високе осетљивости изабране путем аутоматске контроле ИСО осетљивости.

Релеасе Моде

Изаберите операцију која се изводи када је окидач притиснут до краја.

Опција Опис
U Појединачни оквир Камера снима једну фотографију сваки пут када се притисне окидач.
V Континуирано Л Док се дугме окидача држи притиснуто, камера снима 1–4 кадра у секунди. Брзина кадрова се може изабрати ротирањем поткомандног точкића када је Цонтинуоус Л истакнуто у менију режима отпуштања.
W Континуирано Х Док се дугме окидача држи притиснуто, камера снима до око 5 кадрова у секунди.
X Континуирано Х (проширено) Док се дугме окидача држи притиснуто, камера снима до око 11 кадрова у секунди. Уграђени блиц и опционе блицеве се не могу користити. Смањење треперења нема ефекта.
E Самоокидач Снимите слике помоћу самоокидача ( 0 Самоокидач ).

Притиском на 3 када је означено Цонтинуоус Л приказују се опције брзине напредовања.

Тренутни режим ослобађања је приказан иконом на екрану снимања.

Приказ за снимање

У континуираним режимима мале брзине и континуираним великим брзинама, екран се ажурира у реалном времену чак и док је снимање у току.

Стопа унапредјења кадрова

Брзина напредовања кадрова зависи од подешавања камере. Приближне максималне стопе при различитим подешавањима су дате у табели испод.

Режим отпуштања Квалитет слике Битна дубина Тиха фотографија
Ван на
Континуирано Л JPEG Одабрао корисник
NEF ( RAW )/
NEF ( RAW ) + JPEG
12
14
Континуирано Х JPEG 5 фпс 4,5 фпс
NEF ( RAW )/
NEF ( RAW ) + JPEG
12
14 4 фпс
Континуирано Х
(проширено)
JPEG 11 фпс * 11 фпс
NEF ( RAW )/
NEF ( RAW ) + JPEG
12
14 9 фпс 8,5 фпс

10 фпс када је електронски затварач предње завесе изабран за прилагођену поставку д4 ( Тип затварача ).

Континуирано Х (проширено)

У зависности од подешавања камере, експозиција може да варира током сваког рафалног снимања. Ово се може спречити закључавањем експозиције ( 0 Закључавање фокуса и експозиције ).

Меморијски бафер

Камера је опремљена меморијским бафером за привремено складиштење, што омогућава да се снимање настави док се фотографије чувају на меморијској картици. Приближан број слика који се могу сачувати у баферу при тренутним подешавањима приказан је на дисплејима броја експозиције док је окидач притиснут до пола.

Док се фотографије снимају на меморијску картицу, лампица приступа меморијској картици ће светлети. У зависности од услова снимања и перформанси меморијске картице, снимање може трајати од неколико секунди до неколико минута. Не вадите меморијску картицу или батерију док се лампица приступа не угаси. Ако се камера искључи док подаци остају у баферу, напајање се неће искључити док се све слике у баферу не сниме. Ако је батерија испражњена док слике остају у баферу, отпуштање затварача ће бити онемогућено и слике ће бити пренете на меморијску картицу.

Самоокидач

У режиму самоокидача, притиском на дугме окидача покреће се тајмер, а фотографија се снима када тајмер истекне.

 1. Изаберите Режим отпуштања у i менију, означите Самоокидач и притисните 3 .

 2. Одаберите одлагање отпуштања самоокидача и број снимака.

  Притисните J када се подешавања заврше.

 3. Кадрирајте фотографију и фокусирајте.

  У режимима фокуса са приоритетом отпуштања, укључујући АФ-С , тајмер се неће покренути осим ако камера не може да фокусира.

 4. Покрените тајмер.

  Притисните дугме окидача до краја да бисте покренули тајмер. Икона E ће се појавити на дисплеју и лампица самоокидача ће почети да трепери, заустављајући се две секунде пре снимања фотографије.

Снимање више снимака

Користите прилагођену поставку ц2 ( Самоокидач ) да одаберете број снимљених снимака и интервал између снимљених снимака када самоокидач заврши са одбројавањем.

Оптицал ВР

Одаберите да ли желите да омогућите оптичко смањење вибрација. Доступне опције се разликују у зависности од објектива.

Опција Опис
C Нормално
(ВР омогућен)
Изаберите за побољшано смањење оптичких вибрација када фотографишете статичне субјекте.
D Спорт Изаберите када фотографишете спортисте и друге субјекте који се крећу брзо и непредвидиво.
E Ван Оптичко смањење вибрација је искључено.

Друге опције осим Искључено су приказане иконом на екрану током снимања.

Оптицал ВР

Оптички ВР можда неће бити доступан са неким сочивима. Када користите смањење вибрација, сачекајте да се слика на екрану стабилизује пре снимања. Код неких сочива, слика на екрану такође може да се помера након отпуштања затварача; ово је нормално и не указује на квар. Имајте на уму да подешавања за сочива са оптичким смањењем вибрација постављена на статив или монопод могу да варирају у зависности од објектива; погледајте упутство за сочива за детаље.

Нормално или Спорт се препоручује за померање снимака. У режимима Нормал и Спорт , оптичка редукција вибрација се примењује само на покрете који нису део померања (ако се камера помера хоризонтално, на пример, оптичка редукција вибрација ће се применити само на вертикално подрхтавање).

Режим АФ области

Режим АФ области контролише како камера бира тачку фокуса за аутофокус. За више информација погледајте „Режим АФ области“ ( 0 Режим АФ области ).

Опција
3 Пинпоинт АФ
d АФ у једној тачки
e Динамиц-ареа АФ
f АФ широког подручја (С)
g АФ широког подручја (Л)
h Ауто-ареа АФ

Тренутно изабрана опција је приказана иконом на екрану током снимања.

Фоцус Моде

Режим фокуса контролише како камера фокусира. За више информација погледајте „Избор режима фокуса“ ( 0 Избор режима фокуса ).

Опција
АФ-А Аутоматски прекидач АФ режима
АФ-С Сингле АФ
АФ-Ц Цонтинуоус АФ
МФ Ручно фокусирање

Тренутно изабрана опција је приказана иконом на екрану током снимања.