Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

АФ фино подешавање

G дугме U B (мени за подешавање)

Фино подесите фокус за до 30 типова сочива. Користите само по потреби. Препоручујемо вам да извршите фино подешавање на фокусној удаљености коју често користите; ако, на пример, извршите подешавање фокуса на кратком фокусном растојању, можда ћете га сматрати мање ефикасним на дужим удаљеностима.

  • АФ фино подешавање (Укључено/Искључено) : Одаберите Укључено да бисте укључили АФ подешавање, Искључено да бисте га искључили.
  • Сачувана вредност : Подесите АФ за тренутни објектив. Притисните 1 да померите фокусну тачку од камере или 3 да померите фокусну тачку ка камери; изаберите неку од вредности између +20 и –20. Камера може да сачува вредности за до 30 типова сочива. За сваки тип сочива може се сачувати само једна вредност.

    Тренутна вредност

    Сачувана вредност

  • Подразумевано : Изаберите вредност АФ подешавања која се користи када не постоји претходно сачувана вредност за тренутни објектив.
  • Листа сачуваних вредности : Листа претходно сачуваних вредности АФ подешавања. Да бисте избрисали објектив са листе, означите жељени објектив и притисните O Да бисте променили идентификатор сочива (на пример, да бисте изабрали идентификатор који је исти као последње две цифре серијског броја сочива да бисте га разликовали од других сочива истог типа у светлу чињенице да се сачувана вредност може користити само са по једно сочиво сваког типа), означите жељено сочиво и притисните 2 . Приказаће се мени; притисните 1 или 3 да изаберете идентификатор и притисните J да сачувате промене и изађете.