Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Остала додатна опрема

За ваш Nikon фотоапарат доступан је низ додатне опреме.

Извори напајања
 • ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 Пуњива литијум-јонска батерија : Додатне ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 батерије су доступне код локалних продаваца и представника Nikon сервиса. Број снимака који се могу направити (век трајања батерије) се разликује ( 0 Издржљивост батерије ) јер се капацитет батерије разликује када се користе ЕН-ЕЛ25а и ЕН-ЕЛ25.
 • Пуњач батерија МХ-32 : МХ-32 се може користити за пуњење ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 батерија.
 • ЕХ-73П АЦ адаптер за пуњење : ЕХ-73П се може користити за пуњење ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 батерија уметнутих у фотоапарат (батерија се пуни само када је камера искључена).
Филтери
 • Филтери неутралне боје (НЦ) се могу користити за заштиту сочива.
 • Да бисте спречили појаву духова, избегавајте коришћење филтера када је објекат уоквирен против јаког светла или када је извор јаког светла у кадру.
 • Мерење по средини се препоручује ако матрично мерење не даје жељене резултате за филтере са факторима експозиције (факторима филтера) преко 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL , ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ). За детаље погледајте упутство за филтер.
 • Филтери намењени фотографисању са специјалним ефектима могу да ометају аутофокус или индикатор фокуса ( I ).
USB каблови УЦ-Е21 USB кабл : USB кабл са Мицро-Б конектором за повезивање са камером и конектором типа А за повезивање са USB уређајем.
Адаптери за вруће ципеле АС-15 адаптер за синхронизацију : Поставите АС-15 на хот схое камере за повезивање студијских стробоскопа или друге блиц опреме преко терминала за синхронизацију.
Навлаке за ципеле BS-1 Поклопац за додатну опрему : Поклопац који штити прикључак за додатну опрему када није причвршћен блиц.
Капице за тело BF-N1 Поклопац за тело : Поклопац за тело спречава улазак прашине у камеру када објектив није на месту.
Додатна опрема за окулар тражила

ДК-30 Гумена капа за очи : ДК-30 чини слику у тражилу лакшом за уочавање, спречавајући замор очију.

Уклони

Заменити

Монтирајте адаптере

FTZ адаптер за монтажу : Адаптер који омогућава коришћење NIKKOR Ф бајонета са дигиталним фотоапаратима који подржавају измењиве објективе за монтажу З. Угао слике је еквивалентан сочиву са жижном даљином еквивалентном формату од 35 мм приближно 1,5 пута дужом.

 • За информације о причвршћивању, уклањању, одржавању и коришћењу FTZ адаптера за монтирање, погледајте приручник адаптера за монтирање.
Микрофони
 • ME-1 Стерео Микрофон : Повежите ME-1 са утичницом за микрофон камере да бисте снимили стерео звук и смањили могућност да ухватите буку опреме (као што су звукови које производи објектив током аутофокуса).
 • ME-W1 бежични микрофон : Користите овај бежични Bluetooth микрофон за снимање ван камере.
Даљински управљачи

МЛ-Л7 даљински управљач : Једном упарен са камером, МЛ-Л7 се може користити за даљинско снимање фотографија и филмова.

 • Користите опције бежичног даљинског управљача (МЛ-Л7) > опцију Сачувај бежични даљински управљач у менију подешавања камере да бисте упарили камеру са даљинским управљачем.
 • Камера се истовремено може упарити само са једним даљинским управљачем. Ако се упарује узастопно са више од једног даљинског управљача, камера ће реаговати само на даљински са којим је последњи пут упарена.
 • Да бисте поново активирали камеру након што тајмер у стању приправности истекне и екрани на монитору и тражилу се искључе, укључите даљински управљач и притисните и држите дугме за отпуштање окидача на даљинском управљачу или дугме за снимање филма.
 • За више информација, погледајте приручник за даљински управљач или одељак са опцијама менија подешавања Бежични даљински (МЛ-Л7) у поглављу „Водич за мени“ Референтног приручника .

Доступност се може разликовати у зависности од земље или региона. Погледајте нашу веб страницу или брошуре за најновије информације.

Пуњење АЦ адаптера

Када се уметну у камеру, пуњиве литијум-јонске батерије ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 ће се пунити док је камера повезана на опциони АЦ адаптер за пуњење ЕХ-73П. Обе батерије, када се испразне, ће се потпуно напунити за око 3 сата и 30 минута. Имајте на уму да се у земљама или регионима где је потребно, адаптери наизменичне струје за пуњење испоручују са прикљученим адаптером за утикач; облик адаптера за утикач варира у зависности од земље продаје.

 1. Уметните ЕН-ЕЛ25а/ЕН-ЕЛ25 у камеру ( 0 Уметните батерију и меморијску картицу ).

 2. Након што потврдите да је камера искључена, повежите АЦ адаптер за пуњење помоћу USB кабла који сте добили уз камеру и укључите адаптер. Користите само УЦ-Е21 USB кабл и ЕХ-73П адаптер за пуњење; немојте користити друге адаптере за пуњење или USB -АЦ адаптере независних произвођача или пуњаче за паметне телефоне. Уметните утикач или адаптер утикача право у утичницу, а не под углом, и придржавајте се истих мера предострожности када искључујете АЦ адаптер за пуњење.

  Лампа за пуњење

  Лампица пуњења камере светли жуто док је пуњење у току и искључује се када се пуњење заврши. Имајте на уму да иако се камера може користити док је повезана, батерија се неће пунити и камера неће црпити струју из АЦ адаптера за пуњење док је камера укључена.

 3. Искључите и искључите АЦ адаптер за пуњење када је пуњење завршено.

Лампа за пуњење

Ако се батерија не може напунити помоћу адаптера наизменичне струје за пуњење, на пример зато што батерија није компатибилна или је температура камере повишена, лампица пуњења ће брзо трептати око 30 секунди, а затим ће се искључити. Ако је лампица пуњења искључена и нисте приметили пуњење батерије, укључите камеру и проверите ниво батерије.