Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Функције доступне са верзијом фирмвера „Ц“ 2.50

Подршка за Повер Зоом објективе

Нове опције за прилагођена подешавања ф2 „Прилагођене контроле (снимање)“ и г2 „Прилагођене контроле“: „Повер Зоом +“ и „Повер Зоом −“

Повер зоом + и Повер зоом − су додати улогама које се могу доделити контролама камере за прилагођена подешавања ф2 Прилагођене контроле (снимање) и г2 Прилагођене контроле . Ако доделите Повер зоом + дугмету Фн1 , можете електронски зумирати (повер зоом) док притискате дугме Фн1 . Ако доделите Повер зоом − дугмету Фн2 , можете електронски умањити док притискате дугме Фн2 .

 • Ове опције важе само за објективе са снажним зумом.
 • Када је дугме Фн1 у прилагођеним подешавањима ф2 Прилагођене контроле (снимање) или г2 Прилагођене контроле подешено на Повер зоом + , Повер зоом − је изабрано за дугме Фн2 .
 • Када је дугме Фн2 у прилагођеним подешавањима ф2 Прилагођене контроле (снимање) или г2 Прилагођене контроле подешено на Повер зоом − , Повер зоом + је изабрано за дугме Фн1 .
 • У режиму аутопортрета, операција снажног зумирања помоћу дугмади Фн1 и Фн2 је онемогућена.

Нове опције за прилагођена подешавања: ф7 и г5 „Опције дугмета за зумирање (ПЗ)“

Опције дугмета за зумирање (ПЗ) додате су као прилагођена подешавања ф7 и г5. Подесите поставке зумирања.

Ставка Опис
Користите дугмад x / w

Ако је изабрано Укључено , можете електронски зумирати док притискате дугме X и умањити док притискате дугме W (повер зоом).

 • Ако је даљински управљач МЛ-Л7 повезан са камером, можете такође да зумирате помоћу дугмета + (телефото) и дугмета - (широкоугаони) на даљинском управљачу када је изабрано Укључено .
Брзина снажног зума

Можете да изаберете брзину којом објектив зумира и умањује помоћу дугмади којима је додељена улога зумирања тако што ћете изабрати негативне вредности за мању брзину или позитивне вредности за већу брзину.

 • У прилагођеним подешавањима г5 опције дугмета за Повер зум (ПЗ) , можете засебно да подесите пре/после снимања и током снимања .
 • Ове опције важе само за објективе са снажним зумом.
 • Додавање ове ставке менија променило је број екрана за истицање прилагођених подешавања са г5 на г6.

Шум сочива

На видео снимку се може чути шум објектива током зумирања. Ако приметите шум сочива када користите дугмад која су додељена улози снажног зума, препоручује се подешавање прилагођене поставке г5 Опције дугмета за јачи зум (ПЗ) > Брзина снажног зума > Током снимања на мање брзине зума.

Звукови рада камере

Звукови рада када се притискају дугмад камере за зумирање могу се чути у видео снимку. Ако сте забринути због звукова рада када користите дугмад за зумирање, препоручујемо да користите следеће за зумирање.

 • Паметан уређај са инсталираном апликацијом SnapBridge (операција снажног зумирања можда неће бити доступна у зависности од верзије апликације SnapBridge )
 • МЛ-Л7 даљински управљач

Нова опција за мени за подешавање: „Сачувај позицију зума (ПЗ сочива)“

Опција Сачувај позицију зума (ПЗ сочива) је додата у мени за подешавање. Ако је изабрано Укључено , камера ће сачувати позицију зумирања која је на снази када је камера искључена и вратити је када се камера укључи.

 • Ова опција важи само за објективе са снажним зумом.
 • Положај зума се ресетује ако се сочиво замени једним са другим називом производа.

Нови индикатор жижне даљине на екрану снимања

Индикатор жижне даљине је додат на екран снимања. Приказује се само са објективима са снажним зумом.

Подршка за ЕН-ЕЛ25а батерију

ЕН-ЕЛ25а пуњива литијум-јонска батерија је додата компатибилном додатку. ЕН-ЕЛ25а функционише на исти начин као ЕН-ЕЛ25.