Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Силент Пхотограпхи

Да бисте омогућили електронски затварач и елиминисали шум и вибрације изазване радом механичког затварача, изаберите Укључено за нечујну фотографију у менију снимања фотографија. Без обзира на поставку одабрану за опције звучног сигнала у менију подешавања, звучни сигнал се неће чути када се камера фокусира или док самоокидач одбројава. Имајте на уму да ће се електронски затварач користити без обзира на опцију изабрану за прилагођену поставку д4 ( Тип затварача ).

Икона се приказује док је тиха фотографија на снази. У режимима отпуштања који нису Цонтинуоус Х (продужени) , екран ће се накратко затамнити када се окидач пусти да сигнализира да је фотографија снимљена.

Омогућавање тихе фотографије мења брзину напредовања кадра за режиме непрекидног ослобађања и онемогућава неке функције, укључујући високу ИСО осетљивост (Хи 1, Хи 2), блиц, смањење шума при дугој експозицији и смањење треперења.

Силент Пхотограпхи

Избор Укључено за нечујну фотографију искључује окидач, али то не ослобађа фотографе од потребе да поштују приватност и права на слику својих субјеката. Иако је шум механичког затварача пригушен, други звуци се и даље могу чути, на пример током аутоматског фокуса или подешавања отвора бленде. Током тихе фотографије, треперење, траке или изобличење могу бити видљиви на екрану и на коначној слици под флуоресцентним, живиним или натријумовим лампама или ако се камера или субјект померају током снимања. Могу се појавити и назубљене ивице, рубови у боји, моире и светле тачке. Светли делови или траке се могу појавити у неким деловима кадра са трепћућим знацима и другим испрекиданим изворима светлости или ако је објекат накратко осветљен стробоскопом или другим светлим, тренутним извором светлости.