Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање са смањењем треперења

G дугме U C (мени за фотографисање)

Када је изабрано Укључено , камера ће време фотографисања да смањи траке, области недовољне или прекомерне експозиције или (на фотографијама снимљеним у режимима непрекидног ослобађања) неуједначену обојеност узроковану треперењем извора светлости као што су флуоресцентне или живине сијалице. (имајте на уму да брзина кадрова може да опадне док је на снази смањење треперења и да брзина кадрова може да успори или постане нестална током рафалног снимања).

„Снимање са смањењем треперења“ у менију за фотографисање

Смањење треперења може открити треперење на 100 и 120 Хз (повезано са изворима напајања наизменичном струјом од 50 и 60 Хз). Треперење можда неће бити откривено или се жељени резултати можда неће постићи са тамном позадином, изворима јарког светла или декоративним осветљењем и другим нестандардним осветљењем. У зависности од извора светлости, може доћи до малог кашњења пре него што се затварач отпусти. Жељени резултати можда неће бити постигнути ако се током снимања промени фреквенција напајања.

Откривање треперења неће имати ефекта када је Цонтинуоус Х (проширено) изабрано за режим ослобађања или је омогућено тихо фотографисање, ХДР или режим одлагања експозиције.