Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Слика Дуст Офф Реф Пхото

G дугме U B (мени за подешавање)

Прибавите референтне податке за опцију Имаге Дуст Офф у НКС Студио. Имаге Дуст Офф обрађује NEF ( RAW ) слике да би ублажио ефекте узроковане прашином која се задржава испред сензора слике камере. За више информација погледајте НКС Студио помоћ на мрежи.

Препоручује се сочиво са жижном даљином од најмање 50 мм када снимате референтне податке за уклањање прашине са слике. Када користите зум објектив, зумирајте до краја.

 1. Изаберите Старт .

  Означите Старт и притисните J . Приказаће се порука.

 2. Уоквирите бели објекат без карактеристика на екрану.

  Са сочивом на око десет центиметара (четири инча) од добро осветљеног белог објекта без карактеристика, уоквирите објекат тако да испуни екран, а затим притисните окидач до пола.

  У режиму аутофокуса, фокус ће се аутоматски поставити на бесконачност; у режиму ручног фокуса, ручно подесите фокус на бесконачност.

 3. Прибавите референтне податке за уклањање прашине.

  Притисните окидач до краја да бисте добили референтне податке о уклањању прашине са слике. Монитор се искључује када се притисне окидач.

  Ако је референтни објекат превише светао или сувише таман, камера можда неће моћи да прикупи референтне податке за уклањање прашине са слике и биће приказана порука. Изаберите други референтни објекат и поновите поступак из корака 1.

Слика Референтни подаци о уклањању прашине

Исти референтни подаци се могу користити за фотографије снимљене са различитим сочивима или на различитим отворима бленде. Референтне слике се не могу прегледати помоћу рачунарског софтвера за обраду слика. Мрежни образац се приказује када се референтне слике гледају на камери.