Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Уметните батерију и меморијску картицу

Пре уметања или уклањања батерије или меморијских картица, проверите да ли је прекидач за напајање фотоапарата у положају ОФФ . Уметните батерију у приказаној оријентацији, користећи батерију да држите наранџасти засун батерије притиснут на једну страну. Реза закључава батерију на месту када је батерија потпуно уметнута. Држећи меморијску картицу у приказаној оријентацији, гурните је право у отвор док не кликне на своје место.

Фронт

Уклањање батерије

Да бисте уклонили батерију, искључите камеру и отворите поклопац преграде за батерију. Притисните резу за батерију у правцу који показује стрелица да бисте ослободили батерију, а затим је извадите руком.

Уклањање меморијских картица

Након што потврдите да је лампица приступа меморијској картици искључена, искључите фотоапарат, отворите поклопац преграде за батерију и притисните картицу да бисте је избацили ( q ). Картица се затим може уклонити руком ( w ).

Ниво батерије

Ниво батерије се приказује на екрану за снимање док је камера укључена.

Монитор

Тражило

  • Приказ нивоа батерије се мења како се ниво батерије смањује, од L до K и на крају до H Када ниво батерије падне на Х, обуставите снимање и напуните батерију или припремите резервну батерију.
  • Ако се појави порука „Окидач је онемогућен. Напуните батерију.” се приказује, напуните или замените батерију.

Број преосталих експозиција

Када је камера укључена, екран снимања приказује број фотографија које се могу снимити при тренутним подешавањима (вредности преко 1000 су заокружене на најближу сто; нпр. вредности између 1400 и 1499 су приказане као 1,4 к).

Монитор

Тражило

Меморијске картице

  • Меморијске картице могу бити вруће након употребе. Будите опрезни када вадите меморијске картице из фотоапарата.
  • Искључите напајање пре уметања или вађења меморијских картица. Немојте вадити меморијске картице из фотоапарата, искључивати фотоапарат или уклањати батерију током форматирања или док се подаци снимају, бришу или копирају на рачунар или други уређај. Непоштовање ових мера предострожности може довести до губитка података или оштећења камере или картице.
  • Не додирујте терминале картице прстима или металним предметима.
  • Немојте примењивати силу на кућиште картице. Непоштовање ове мере опреза може оштетити картицу.
  • Немојте се савијати, испуштати или излагати јаким физичким ударима.
  • Не излажите води, топлоти, високој влажности или директној сунчевој светлости.
  • Немојте форматирати меморијске картице у рачунару.

Нема меморијске картице

Ако меморијска картица није уметнута, индикатор „нема меморијске картице“ и [–Е–] ће се појавити на екрану снимања.

Прекидач за заштиту од писања

СД меморијске картице су опремљене прекидачем за заштиту од писања како би се спречио случајни губитак података. Када је овај прекидач у положају „закључано“, меморијска картица се не може форматирати и фотографије се не могу брисати или снимати (упозорење ће се приказати на монитору ако покушате да отпустите затварач). Да бисте откључали меморијску картицу, померите прекидач у положај „уписивање“.

Прекидач за заштиту од писања