Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Интервално снимање са тајмером

G дугме U C (мени за фотографисање)

Снимите фотографије у одабраном интервалу док се не сними одређени број снимака. Изаберите режим отпуштања који није самоокидач ( E ) када користите интервални тајмер.

Одабир интервалног снимања са тајмером приказује опције испод.

 • Почетак : Започните интервално снимање са тајмером, било након 3 с ( Сада је изабрано за Одабери дан/време почетка ) или на изабрани датум и време ( Изабери дан/време ). Снимање ће се наставити у одабраном интервалу док се не сниме сви снимци.
 • Изаберите дан/време почетка : Одаберите опцију почетка. Да бисте одмах почели да снимате, изаберите Сада . Да бисте започели снимање у изабрани датум и време, изаберите Изабери дан/време .
 • Интервал : Одаберите интервал (сати, минуте и секунде) између снимака.
 • Интервали×снимци/интервал : Одаберите број интервала и број снимака по интервалу.
 • Изглађивање експозиције : Одабир Укључено омогућава фотоапарату да прилагоди експозицију тако да одговара претходном снимку у режимима који нису М (имајте на уму да изглађивање експозиције има ефекта само у режиму М ако је укључена аутоматска контрола ИСО осетљивости). Велике промене у осветљености објекта током снимања могу довести до очигледних варијација у експозицији, у ком случају ће можда бити потребно скратити интервал између снимака.
 • Тиха фотографија : Изаберите Укључено да бисте утишали затварач током снимања.
 • Приоритет интервала : Изаберите Укључено да бисте осигурали да се фотографије снимљене у режимима П и А снимају у одабраном интервалу, Искључено да бисте осигурали да су фотографије правилно експониране. Ако је изабрано Укључено , изаберите режим фокуса МФ или АФ-Ц и проверите да ли је минимална брзина затварача изабрана за подешавања ИСО осетљивости > Аутоматска контрола ИСО осетљивости у менију снимања фотографија бржа од интервала. Ако је АФ-Ц изабран за режим фокуса, проверите да ли је Релеасе изабрано за прилагођено подешавање а1 ( Избор приоритета АФ-Ц ).
 • Покретање фасцикле за складиштење : Истакните опције и притисните 2 да бисте изабрали или поништили избор. Изаберите Нова фасцикла да бисте креирали нову фасциклу за сваку нову секвенцу, Ресетуј нумерисање датотека да бисте ресетовали нумерацију датотека на 0001 када се креира нова фасцикла.

Интервал тимер Пхотограпхи

Пре снимања

Пре него што започнете фотографисање са интервалним тајмером, направите пробни снимак са тренутним подешавањима и погледајте резултате. Пре него што изаберете време почетка, изаберите Временска зона и датум у менију подешавања и уверите се да је сат камере подешен на тачно време и датум. Да бисте били сигурни да снимање није прекинуто, уверите се да је батерија фотоапарата потпуно напуњена. Ако сте у недоумици, напуните батерију пре употребе.

 1. Изаберите Интервално снимање са тајмером .

  Означите Интервал тимер схоотинг у менију снимања фотографија и притисните 2 .

  Приказаће се опције снимања са интервалним тајмером.

 2. Подесите подешавања интервалног тајмера.

  Подесите следећа подешавања:

  • Изаберите дан/време почетка : Одаберите датум и време почетка.

   Означите Изаберите дан/време почетка и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

   Да бисте одмах почели да снимате, изаберите Сада . Да бисте започели снимање у изабрани датум и време, изаберите Изабери дан/време , затим изаберите датум и време и притисните J .

  • Интервал : Одаберите интервал, у сатима, минутима и секундама.

   Означите Интервал и притисните 2 .

   Изаберите интервал и притисните J .

  • Интервали×снимци/интервал : Одаберите број интервала и број снимака по интервалу.

   Означите Интервалс×схотс/интервал и притисните 2 .

   Изаберите број интервала и снимака/интервала и притисните J .

   У режиму ослобађања једног кадра, фотографије за сваки интервал ће се снимати брзином за континуирани режим брзог отпуштања. Када је омогућена тиха фотографија, број снимака по интервалу је фиксиран на један.

  • Изглађивање експозиције : Омогућите или онемогућите изглађивање експозиције.

   Означите Изглађивање експозиције и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Нечујна фотографија : Омогућите или онемогућите нечујну фотографију.

   Означите Нечујну фотографију и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Приоритет интервала : Омогућите или онемогућите приоритет интервала .

   Означите Приоритет интервала и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Почетни фолдер за складиштење : Одаберите опције почетне фасцикле.

   Означите Стартинг стораге фолдер и притисните 2 .

   Означите опције и притисните 2 да изаберете или поништите избор; притисните J да наставите.

 3. Почни да пуцаш.

  Означите Старт и притисните J . Прва серија снимака биће снимљена у наведеном почетном времену, или након отприлике 3 с ако је сада изабрано за Изабери дан/време почетка у кораку 2. Екран се искључује током снимања; снимање ће се наставити у одабраном интервалу док се не сниме сви снимци.

Током снимања

Током фотографисања са интервалним тајмером, лампица приступа меморијској картици ће трептати.

Ако се екран укључи притиском окидача до пола, биће приказана порука „Интервал тимер схоотинг“ и икона Q ће трептати. Подешавања се могу подесити, користити менији и репродуковати слике док је фотографисање са интервалним тајмером у току. Екран ће се аутоматски искључити непосредно пре сваког интервала. Имајте на уму да промена подешавања камере док је интервални тајмер активан може довести до прекида снимања.

Паузирање фотографисања са интервалним тајмером

Интервално фотографисање са тајмером може се паузирати између интервала на следећи начин:

 • Ако је Сада изабрано за Одабери дан/време почетка , фотографисање интервалног тајмера може се паузирати притиском на J (притискање J између снимака можда неће имати ефекта ако је време изабрано за Интервал веома кратко, у ком случају се фотографисање интервалног тајмера може паузирати окретањем камера искључена)
 • Ако је Цхоосе даи/тиме изабрано за Цхоосе старт даи/тиме , интервално фотографисање са тајмером се може паузирати избором Интервал тимер схоотинг у менију снимања фотографија, истицањем Паусе и притиском на J

Настављање фотографисања са интервалним тајмером

Да бисте одмах наставили са снимањем, изаберите Поново покрени .

Означите Рестарт и притисните J .

Да бисте наставили снимање у одређено време:

У менију интервалног тајмера означите Изабери дан/време и притисните 2 .

Изаберите датум и време почетка и притисните J .

Означите Рестарт и притисните J .

Завршно снимање са тајмером у интервалима

Фотографисање са интервалним тајмером може се завршити на следећи начин:

 • Ако је Сада изабрано за Одабери дан/време почетка , фотографисање у интервалима се може прекинути притиском на J између снимака да бисте паузирали снимање, а затим истицањем Искључено у менију снимања са интервалним тајмером и притиском на J (притискање J између снимака можда неће имати ефекта ако време одабрано за Интервал је веома кратак, у ком случају се фотографисање интервалног тајмера може паузирати искључивањем камере)
 • Ако је Цхоосе даи/тиме изабрано за Цхоосе старт даи/тиме , интервално фотографисање са тајмером се може паузирати избором Интервал тимер схоотинг у менију снимања фотографија, истицањем Паусе и притиском на J

Но Пхотограпх

Фотографије се неће снимати у изабраном интервалу ако се тренутни интервал заврши пре него што су фотографија или фотографије за претходни интервал снимљене или је меморијска картица пуна.

Без меморије

Ако је меморијска картица пуна, интервални тајмер ће остати активан, али неће бити снимљене слике. Наставите са снимањем након што избришете неке слике или искључите камеру и убаците другу меморијску картицу.

Интервал тимер Пхотограпхи

Одаберите интервал дужи од времена потребног за снимање изабраног броја снимака и, ако користите блиц, времена потребног да се блиц напуни. Ако је интервал прекратак, број снимљених фотографија може бити мањи од укупног броја наведеног у кораку 2 (број интервала помножен са бројем снимака по интервалу) или блиц може да се активира мањом од снаге потребне за пуну експозицију . Фотографисање са тајмером у интервалима неће почети ако је интервал постављен на 00:00'0.5” и ако су омогућени и тиха фотографија и приоритет интервала . Интервално фотографисање са тајмером се не може комбиновати са неким функцијама фотоапарата, укључујући снимање филма, видео записе са временским интервалом, дуге временске експозиције (фотографија са жаруљом или временским интервалом), вишеструку експозицију и ХДР (високи динамички опсег). Имајте на уму да, пошто брзина затварача, брзина кадрова и време потребно за снимање слика могу да варирају од једног до другог интервала, време између краја једног интервала и почетка следећег може да варира. Ако снимање не може да се настави или промене не могу да се примене на тренутним подешавањима (на пример, ако је брзина затварача Булб или Тиме тренутно изабрана у режиму М , интервал је нула или је време почетка за мање од једног минута), упозорење биће приказано.

Снимање са интервалним тајмером ће се паузирати када је Селф-тимер ( E ) изабран за режим отпуштања или ако се камера искључи, а затим поново укључи (када је камера искључена, батерије и меморијске картице се могу заменити без прекида фотографисања са тајмером у интервалима). Паузирање снимања не утиче на подешавања интервалног тајмера.

Релеасе Моде

Без обзира на изабрани режим ослобађања, камера ће направити одређени број снимака у сваком интервалу.

Брацкетинг

Подесите подешавања брацкетинга пре почетка фотографисања са интервалним тајмером. Ако је експозиција или АДЛ брацкетинг активан док је фотографисање са интервалним тајмером на снази, камера ће снимити број снимака у програму брацкетинга у сваком интервалу, без обзира на број снимака наведен у менију интервалног тајмера. Ако је брацкетинг баланса белог активан док је фотографисање са интервалним тајмером на снази, камера ће снимити један снимак у сваком интервалу и обрадити га да створи број копија наведен у програму брацкетинг. Имајте на уму да се брацкетинг не може користити током фотографисања са интервалним тајмером када је укључено за приоритет интервала .

Силент Пхотограпхи

Избором Укључено за нечујну фотографију онемогућавате неке функције камере, укључујући:

 • ИСО осетљивости Хи 1 и Хи 2
 • Блиц фотографија
 • Смањење шума при дугој експозицији
 • Смањење треперења