Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Функције доступне са верзијом фирмвера „Ц“ 2.30

Нове опције за прилагођено подешавање ф2 „Прилагођене контроле (снимање)“: „Сачувај позицију фокуса“ и „Позови позицију фокуса“

Сачувај позицију фокуса и Позови фокусну позицију су додати улогама које се могу доделити контролама камере помоћу прилагођене поставке ф2 ( прилагођене контроле (снимање) ). Можете да сачувате тренутну позицију фокуса тако што ћете доделити Сачувај позицију фокуса дугмету Фн објектива , а затим притиснути и држати дугме Фн објектива. Сачувана позиција се може тренутно вратити тако што ћете доделити позицију фокуса за опозив дугмету објектива Фн2 и притиснути дугме сочива Фн2 („позивање меморије“). Ово вам може бити корисно ако се често враћате субјектима на фиксној удаљености фокуса.

 • Позивање меморије је доступно само када је на камеру монтиран објектив за монтажу З аутофокуса опремљен дугмадима Фн и Фн2 . Ако објектив није опремљен дугметом Фн2 , камера не може да сачува позицију фокуса чак и ако је Сачувај позицију фокуса додељен дугмету Фн објектива.
 • Позиције фокуса се могу сачувати и опозвати у режиму фотографије и филма.
 • Позиције фокуса се могу сачувати у било ком режиму фокуса.
 • Сачувана позиција фокуса се ресетује када се сочиво одвоји.

Мемори Рецалл

 1. Изаберите Сачувај позицију фокуса за прилагођено подешавање ф2 ( прилагођене контроле (снимање) ) > Дугме Фн објектива .

 2. Изаберите Позивање позиције фокуса за прилагођено подешавање ф2 ( прилагођене контроле (снимање) ) > Дугме Фн2 објектива .

 3. Фокусирајте жељени објекат на екрану снимања и притисните и држите дугме Фн на објективу.

  Ако је операција успешна, на екрану снимања ће се појавити икона која означава да је позиција фокуса сачувана.

 4. Притисните дугме Фн2 на објективу.

  • Сачувана позиција фокуса ће бити враћена.
  • Држање дугмета Фн2 на објективу активира ручно фокусирање и фотоапарат неће поново фокусирати ако се окидач притисне до пола док је контрола притиснута.

Опрез: Подсећање меморије

 • Положаји фокуса се не могу сачувати док се приказују информације о снимању.
 • Промене у температури околине могу да доведу до враћања фокуса на позицију различиту од оне на којој је сачуван.
 • Претходно сачуване позиције фокуса имају тенденцију да се промене ако се опозову након што се жижна даљина сочива подеси преко зума. Ако се сачувана позиција фокуса позове након подешавања жижне даљине објектива, камера ће огласити четири кратка звучна сигнала, под условом да је опција која није искључена изабрана за Бееп оптионс > Бееп он/офф у менију подешавања.

Бип

 • Ако је опција која није Искључена изабрана за Опције звучног сигнала > Бип укључен/искључен у менију подешавања, камера ће огласити два кратка звучна сигнала када се положај фокуса сачува или позове у режиму фотографије.
 • Звучни сигнал се не чује у нечујној фотографији, у режиму филма или када је изабрано Искључено за Опције звучног сигнала > Бип укључен/искључен .