Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање филмова ( b режим)

b (аутоматски) режим се такође може користити за једноставно, „усмери и сними“ снимање филма.

 1. Укључите камеру.

  Монитор ће упалити.

 2. Изаберите режим филма.

  Окрените бирач фотографија/филмова на 1 . Имајте на уму да се уграђени блиц и опционе блицеве не могу користити када је фотоапарат у режиму филма.

 3. Изаберите режим b .

  Окрените точкић за избор режима рада на b .

  Точкић режима

 4. Почели са снимањем.

  Притисните дугме за снимање филма да бисте започели снимање. Док је снимање у току, камера ће приказати индикатор снимања и преостало време. Камера се може поново фокусирати у било ком тренутку током снимања додиром субјекта на екрану. Звук се снима преко уграђеног микрофона; не прекривајте микрофон током снимања.

  Дугме за снимање филма

  Индикатор снимања

  Преостало време

 5. Заврши снимање.

  Поново притисните дугме за снимање филма да бисте завршили снимање. Лампица приступа меморијској картици ће светлети док камера заврши чување филма на меморијској картици. Немојте вадити меморијску картицу или вадити батерију док се лампица не угаси и док се снимање не заврши.

  Лампа за приступ меморијској картици

Икона 0

Икона 0 означава да се филмови не могу снимити.

У режиму филма, фотографије се могу снимати без прекида снимања притиском на окидач до краја. Режим отпуштања (појединачни или континуирани) се може изабрати пре почетка снимања користећи опцију Релеасе моде (сачувај оквир) у менију снимања филма (имајте на уму да без обзира на изабрану опцију, само једна фотографија може да се сними сваким притиском током снимања филма снимање је у току). Икона C ће трептати на екрану када се сними фотографија.

Снимање фотографија у режиму филма

Имајте на уму да се подешавања фото режима не примењују на фотографије снимљене у режиму филма и да се фотографије могу снимати чак и када субјекат није у фокусу. Фотографије се снимају у JPEG формату финог квалитета у димензијама које су тренутно одабране за величину кадра филма. Када је Цонтинуоус изабрано за Релеасе моде (сачувај кадар) у менију снимања филма, брзина напредовања кадрова док је снимање паузирано варира у зависности од опције изабране за Величина кадра/брзина кадрова . Уз сваки филм се може снимити до 40 фотографија.

Током снимања

Треперење, траке или изобличење могу бити видљиви на екрану и на фотографијама и филмовима снимљеним под флуоресцентним, живиним или натријумовим лампама или са субјектима који су у покрету, посебно ако се камера помера хоризонтално или се објекат креће хоризонтално великом брзином кроз оквир. Могу се појавити и назубљене ивице, рубови у боји, моире и светле тачке. Светле области или траке се могу појавити у неким деловима кадра са трепћућим знацима и другим испрекиданим изворима светлости или ако је субјекат накратко осветљен стробоскопом или другим светлим, тренутним извором светлости, док се шум (насумично распоређени светли пиксели, магла или линије) и могу се појавити неочекиване боје ако зумирате поглед кроз сочиво. Може доћи до треперења када се користи отвор бленде током снимања филма.

Избегавајте усмеравање камере ка сунцу или другим јаким изворима светлости. Непоштовање ове мере опреза може довести до оштећења унутрашњих кола камере.

Снимање филмова

Снимање се аутоматски завршава када се достигне максимална дужина или ако се уклони сочиво, изабере други режим или се бирач фотографија/филмова окрене на C Имајте на уму да уграђени микрофон може да снима звукове које производи камера или објектив током оптичке редукције вибрација, аутофокуса или промене отвора бленде.