Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Тиме-Лапсе филм

G дугме U C (мени за фотографисање)

Камера аутоматски снима фотографије у одабраним интервалима како би креирала нечујни филм са темпом.

Одабиром Тиме-лапсе филм ће се приказати опције испод.

 • Старт : Започните тиме-лапсе снимање. Снимање почиње након отприлике 3 с и наставља се у одабраном интервалу за одабрано време снимања.
 • Интервал : Одаберите интервал између снимака у минутима и секундама.
 • Време снимања : Одаберите колико дуго ће камера наставити да снима слике (сати и минути).
 • Изглађивање експозиције : Одабиром Он изглађује нагле промене експозиције у режимима који нису М (имајте на уму да углађивање експозиције има ефекта само у режиму М ако је укључена аутоматска контрола ИСО осетљивости). Велике промене у осветљености објекта током снимања могу довести до очигледних варијација у експозицији, у ком случају ће можда бити потребно скратити интервал између снимака.
 • Тиха фотографија : Изаберите Укључено да бисте утишали затварач током снимања.
 • Величина кадра/брзина кадрова : Одаберите величину кадрова и брзину за коначни филм.
 • Приоритет интервала : Изаберите Укључено да бисте осигурали да се кадрови снимљени у режимима П и А снимају у одабраном интервалу, Искључено да бисте осигурали да су фотографије правилно експониране. Ако је изабрано Укључено , изаберите режим фокуса МФ или АФ-Ц и проверите да ли је минимална брзина затварача изабрана за подешавања ИСО осетљивости > Аутоматска контрола ИСО осетљивости у менију снимања фотографија бржа од интервала. Ако је АФ-Ц изабран за режим фокуса, проверите да ли је Релеасе изабрано за прилагођено подешавање а1 ( Избор приоритета АФ-Ц ).

Снимање филмова са временским одмаком

Пре снимања

Пре снимања филма са временским интервалом, изаберите Временска зона и датум у менију подешавања и уверите се да је сат камере подешен на тачно време и датум, а затим направите пробни снимак са тренутним подешавањима и погледајте резултате. Тиме-лапсе филмови се снимају помоћу исецања филма; да бисте проверили композицију, тапните на дугме X на екрану Тиме-лапсе филма (да бисте се вратили на екран Тиме-лапсе филма , додирните дугме W ). За конзистентно обојење, изаберите поставку баланса белог која није 4 (ауто) или D (аутоматско природно светло).

Да бисте били сигурни да снимање није прекинуто, уверите се да је батерија фотоапарата потпуно напуњена. Ако сте у недоумици, напуните батерију пре употребе.

 1. Изаберите Тиме-лапсе филм .

  Означите Тиме-лапсе филм у менију снимања фотографија и притисните 2 .

  Биће приказане опције Тиме-лапсе филма.

 2. Подесите подешавања за тиме-лапсе филмове.

  Подесите следећа подешавања:

  • Интервал : Интервал (у минутима и секундама) треба да буде дужи од најспорије предвиђене брзине затварача.

   Означите Интервал и притисните 2 .

   Изаберите интервал и притисните J .

  • Време снимања : Укупно време снимања (у сатима и минутама) може бити до 7 сати и 59 минута.

   Означите Време снимања и притисните 2 .

   Изаберите време снимања и притисните J .

  • Изглађивање експозиције : Омогућите или онемогућите изглађивање експозиције.

   Означите Изглађивање експозиције и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Нечујна фотографија : Омогућите или онемогућите нечујну фотографију.

   Означите Нечујну фотографију и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Величина кадра/брзина кадра : Одаберите величину кадра и брзину којом ће се репродуковати коначни филм.

   Означите Величина кадра/брзина кадрова и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

  • Приоритет интервала : Омогућите или онемогућите приоритет интервала .

   Означите Приоритет интервала и притисните 2 .

   Означите опцију и притисните J .

 3. Почни да пуцаш.

  Означите Старт и притисните J . Пуцање почиње након око 3 с. Екран се искључује и камера снима фотографије у изабраном интервалу за изабрано време снимања.

Током снимања

Током снимања, лампица приступа меморијској картици ће светлети. Без обзира на опцију изабрану за Прилагођено подешавање ц3 ( Кашњење искључивања , 0 ц3: Одлагање искључивања ) > Тајмер приправности , тајмер мировања неће истећи током снимања.

Подешавање подешавања између снимака

Подешавања снимања и менија могу се подесити између снимака. Имајте на уму, међутим, да ће се монитор искључити отприлике 2 с пре снимања следећег снимка.

Ендинг Схоотинг

Да бисте прекинули снимање пре него што се сниме све фотографије, притисните J између снимака. Такође имате опцију да притиснете дугме G да бисте приказали мени Тиме-лапсе филма , означите Искључено и притиснете J . Међутим, ако је време изабрано за Интервал веома кратко, притискање J између снимака можда неће имати ефекта или се мени Тиме-лапсе филма можда неће приказати када се притисне дугме G , у ком случају ћете морати да искључите камеру .

 • Када се снимање заврши, креираће се филм од кадрова снимљених до те тачке и камера ће изаћи у режим снимања. Имајте на уму да ако се батерија извади или меморијска картица избаци, снимање се завршава (али се неће чути звучни сигнал) и неће се снимати филм.

Израчунавање дужине финалног филма

Укупан број кадрова у финалном филму може се израчунати дељењем времена снимања интервалом, заокруживањем и додавањем 1. Дужина коначног филма се затим може израчунати дељењем броја снимака брзином кадрова која је изабрана за Величина кадра/брзина кадрова . Филм од 48 кадрова снимљен у 1920 × 1080; 24п, на пример, трајаће око две секунде. Максимална дужина за тиме-лапсе филмове је 20 минута.

Величина кадра/брзина кадра

Индикатор меморијске картице

Снимљена дужина/максимална дужина

Тиме-Лапсе филмови

Тиме-лапсе не може да се комбинује са неким функцијама камере, укључујући снимање филма, дуге временске експозиције (фотографија са сијалицом или временском фотографијом), самоокидач, брацкетинг, ХДР (високи динамички опсег), вишеструка експозиција и фотографисање са интервалним тајмером. Активно Д-Лигхтинг је аутоматски онемогућено. Имајте на уму да, пошто брзина затварача и време потребно за снимање слике на меморијску картицу могу да варирају од снимка до снимка, интервал између снимка који се снима и почетка следећег снимка може да варира. Промене подешавања неће бити примењене и снимање неће почети ако се не може снимити видео запис са временским интервалом на тренутним подешавањима (на пример, ако је меморијска картица пуна, интервал или време снимања је нула или је интервал дужи од време снимања).

Снимање се може завршити ако се користе контроле камере или се промене подешавања или повеже HDMI кабл. Филм ће бити креиран од кадрова снимљених до тачке када је снимање завршено.

Преглед слике

Дугме K се не може користити за преглед слика док је снимање у току, али ће тренутни кадар бити приказан неколико секунди након сваког снимка ако је Укључено или Укључено (само монитор) изабрано за Преглед слике у менију репродукције (оквир може неће бити приказано ако је интервал веома кратак). Друге операције репродукције се не могу изводити док је оквир приказан.

Силент Пхотограпхи

Избором Укључено за нечујну фотографију онемогућавате неке функције камере, укључујући:

 • ИСО осетљивости Хи 1 и Хи 2
 • Блиц фотографија
 • Смањење шума при дугој експозицији
 • Смањење треперења