Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Стораге Фолдер

G дугме U C (мени за фотографисање)

Преименујте фасцикле и изаберите фасциклу у којој ће се чувати следеће слике.

Фолдер

Број фасцикле

Име фасцикле

Преименуј

Фасцикле се идентификују по имену фолдера од 5 знакова којем претходи троцифрени број фолдера који камера аутоматски додељује. Подразумевано име фасцикле је “НЗ_50”; да промените назив додељен новим фолдерима, изаберите Преименуј . По жељи, подразумевано име се може вратити притиском и држањем дугмета O док је тастатура приказана. Постојећи директоријуми се не могу преименовати.

Унос текста

Тастатура се приказује када је потребан унос текста. Тапните на слова на екрану или користите џојстик да означите знакове и притисните J да бисте их убацили на тренутну позицију курсора (имајте на уму да ако се унесе знак када је поље пуно, последњи знак у пољу ће бити обрисан). Да бисте избрисали знак испод курсора, притисните дугме O Да бисте померили курсор на нову позицију, додирните екран или ротирајте главни командни точкић. Да бисте завршили унос и вратили се на претходни мени, додирните X . Да бисте изашли без довршетка уноса текста, притисните G

Област за приказ текста

Област тастатуре

Изаберите фолдер по броју

Да бисте изабрали фолдере по броју или креирали нови фолдер са тренутним именом фолдера и новим бројем фолдера:

 1. Изаберите Изабери фасциклу по броју .

  Истакните Селецт фолдер би нумбер и притисните 2 .

 2. Изаберите број фасцикле.

  Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Ако фолдер са изабраним бројем већ постоји, биће приказана једна од следећих икона:

  • W : Фасцикла је празна.
  • X : Фасцикла је делимично пуна.
  • Y : Фолдер садржи 5000 слика или слику под бројем 9999. У овој фасцикли не могу да се чувају друге слике.

 3. Сачувајте промене и изађите.

  Притисните J да бисте завршили операцију и вратили се у главни мени (да бисте изашли без промене фасцикле за складиштење, притисните дугме G ). Ако фасцикла са наведеним бројем већ не постоји, биће креирана нова фасцикла. Наредне фотографије ће бити сачуване у изабраном фолдеру осим ако је већ пун.

Изаберите фолдер са листе

Да бисте изабрали са листе постојећих фасцикли:

 1. Изаберите Изабери фасциклу са листе .

  Означите Изабери фолдер са листе и притисните 2 .

 2. Означите фасциклу.

  Притисните 1 или 3 да означите фолдер.

 3. Изаберите означени фолдер.

  Притисните J да изаберете означени фолдер и вратите се у главни мени. Наредне фотографије ће бити сачуване у изабраном фолдеру.

Бројеви фасцикли и датотека

Када број фасцикле достигне 999, неће бити креиране нове фасцикле (и отпуштање затварача ће стога бити онемогућено) након што број датотеке достигне 9999 или број датотека у фасцикли достигне 5000, или ако покушате да снимите филм када камера израчунава да би број датотека потребних за филм максималне дужине резултирао креирањем датотеке са бројем већим од 9999 или фасцикле која садржи више од 5000 датотека. Да бисте наставили са снимањем, креирајте фасциклу са бројем мањим од 999 или покушајте да промените опције изабране за Величина кадра/брзину кадрова и Квалитет филма .

Време покретања

За покретање фотоапарата може бити потребно додатно време ако меморијска картица садржи веома велики број датотека или фасцикли.