JPEG másolatokat készíthet NEF (RAW) képekről. Amennyiben a G gomb megnyomásával jeleníti meg a retusálás menüt, ezzel a beállítással több kép másolatát is elkészítheti.

 1. Válassza a NEF (RAW) feldolgozás elemet.

  Jelölje ki a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozás elemét, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válasszon rendeltetési helyet.

  Ha két memóriakártyát helyezett a gépbe, a Cél kiválasztása lehetőség kijelölésével és a 2 gomb megnyomásával választhatja ki a JPEG másolat rendeltetési helyét (ha csak egy memóriakártya van behelyezve, folytassa a 3. lépéssel).

  Jelölje ki a kívánt kártyafoglalatot, majd nyomja meg az J gombot, amikor a rendszer felkéri rá.

 3. Adja meg a képek kiválasztásának módját.

  Az alábbi beállítások közül választhat:

  • Kép(ek) kiválasztása: Egy vagy több kép kézi kiválasztása (folytassa az 5. lépéssel).
  • Dátum kiválasztása: JPEG másolat készítése a megadott napokon rögzített valamennyi NEF (RAW) képről (folytassa a 4. lépéssel).
  • Összes kép kiválasztása: JPEG másolat készítése a memóriakártyán tárolt valamennyi NEF (RAW) képről (folytassa a 4. lépéssel).

 4. Válassza ki a használni kívánt foglalatot.

  Ha két memóriakártya van behelyezve, a készülék felkéri, hogy válassza ki a NEF (RAW) képeket tartalmazó kártya foglalatát. Jelölje ki a kívánt foglalatot, és nyomja meg a 2 gombot. Amennyiben a 3. lépésben az Összes kép kiválasztása lehetőséget adta meg, folytassa a 6. lépéssel.

 5. Válasszon ki fényképeket.

  Amennyiben a 3. lépésben a Kép(ek) kiválasztása lehetőséget választotta, akkor megjelenik egy képkiválasztási párbeszédablak, amelyben csak az ezzel a fényképezőgéppel készített NEF (RAW) képek szerepelnek. A választógombbal jelöljön ki képeket, majd a kiválasztásukhoz vagy kiválasztásuk megszüntetéséhez nyomja meg a választógomb középső gombját; a kiválasztott képeket L ikon jelöli. A kijelölt kép teljes képes megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a X gombot. A kiválasztás befejezését követően az J gomb megnyomásával léphet tovább a 6. lépésre.

  Amennyiben a 3. lépésben a Dátum kiválasztása elemet adta meg, megjelenik egy dátumlista. A választógombbal jelöljön ki dátumokat, majd a kiválasztásukhoz vagy kiválasztásuk megszüntetéséhez nyomja meg a 2 gombot. A megadott napokon rögzített valamennyi NEF (RAW) kép kiválasztásához és a 6. lépésre való továbblépéshez nyomja meg az J gombot.

 6. Adja meg a JPEG másolatok beállításait.

  Módosítsa az alábbi beállításokat, vagy a fénykép készítésekor érvényben lévő beállítások használatához válassza az Eredeti lehetőséget (az eredeti beállítások az előnézet alatt találhatók). Felhívjuk figyelmét, hogy a fehéregyensúly és a vignettálás vezérlése nem áll rendelkezésre többszörös expozíció, vagy képátfedéssel készült képek esetében, illetve hogy az expozíciókompenzációt csak –2 és +2 Fé közötti értékekre állíthatja.

  1 Képminőség
  2 Képméret
  3 Fehéregyensúly
  4 Expozíciókompenzáció
  5 Picture Control beállítása

  6 Nagy ISO zajcsökkentése
  7 Színtér
  8 Vignettálás vezérlése
  9 Aktív D-Lighting
 7. Készítse el a fényképek másolatát.

  A kiválasztott fénykép JPEG másolatának elkészítéséhez jelölje ki a Végrehajt lehetőséget, és nyomja meg az J gombot (több kép kiválasztása esetén megerősítő párbeszédablak jelenik meg; a kiválasztott képek JPEG másolatának elkészítéséhez jelölje ki az Igen lehetőséget, és nyomja meg az J gombot). Ha a fényképek másolása nélkül kíván kilépni, nyomja meg a G gombot.