Keresős fényképezés során csökkentheti a fénycsöves, higanygőzlámpás és hasonló fényforrások vibrálása által okozott sávosodást, illetve (a folyamatos kioldási módokban készített fényképeken jelentkező) egyenetlen expozíciót és színezést.

A fényképezés menü vibrációcsökkentés menüpontja

További fényképek rögzítése előtt készítsen próbafelvételt, és tekintse meg az eredményt. A vibrációcsökkentés funkció 100, illetve 120 Hz-es vibrálást képes érzékelni (attól függően, hogy 50 vagy 60 Hz-es-e a hálózat frekvenciája). Sötét háttér, erős fényforrás, valamint dekorációs világítás és egyéb nem szokványos megvilágítás esetén előfordulhat, hogy a készülék nem észlel vibrálást, vagy a kívánt eredmény nem érhető el. A fényforrástól függően előfordulhat, hogy a zár némi késéssel old ki. Képsorozat készítése alatt a fényképezési sebesség lassú vagy változó lehet; továbbá a kívánt eredmény esetleg nem érhető el, ha felvételkészítés közben változik a tápellátás frekvenciája.

A vibrációcsökkentés hatástalan 1/100 mp-nél hosszabb záridők esetében (beleértve a hosszú expozíció és az időzített záridő-beállítás használatát), illetve ha Mup kioldási mód vagy expozíciókésleltetés mód van érvényben.