Ez a beállítás csak akkor jelenik meg, ha (más gyártótól külön beszerezhető) Eye-Fi memóriakártyát helyez a fényképezőgépbe. A Bekapcsol lehetőség kiválasztása esetén fényképeket tölthet fel egy előre kiválasztott rendeltetési helyre. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy elégtelen jelerősség esetén a képek nem kerülnek feltöltésre. Mielőtt Eye-Fi kapcsolaton keresztül képeket töltene fel, válassza a Repülőgép üzemmód (0 Repülőgép üzemmód) és a Bluetooth > Hálózati csatlakozás (0 Bluetooth) menüpont Kikapcsol elemét.

Tartsa be a vezeték nélküli eszközökről szóló helyi jogszabályokat. Olyan környezetben, ahol a vezeték nélküli készülékek használata tilos, válassza a Kikapcsol beállítást.

Eye-Fi kártyák

Az Eye-Fi kártyák akkor is vezeték nélküli jeleket bocsáthatnak ki, amikor a Kikapcsol beállítás van érvényben. A Kikapcsol lehetőség kiválasztása esetén megjelenő m ikon azt jelzi, hogy a fényképezőgép nem tudja vezérelni az Eye-Fi kártyát (0 m: Hiba); ilyenkor kapcsolja ki a fényképezőgépet, és távolítsa el a kártyát.

Eye-Fi kártya használatakor válasszon hosszabb időtartamot a c2 Egyéni beállításban (Készenléti időzítő, 0 c2: Készenléti időzítő).

Lásd az Eye-Fi kártyához mellékelt használati útmutatót, és bármilyen felmerülő kérdéssel forduljon annak gyártójához. A fényképezőgép használható az Eye-Fi kártyák be- és kikapcsolására, de előfordulhat, hogy egyéb Eye-Fi funkciókat nem támogat.

Repülőgép üzemmód (0 Repülőgép üzemmód)

A repülőgép üzemmód bekapcsolása leállítja az Eye-Fi feltöltést. Az Eye-Fi feltöltés folytatásához az Eye-Fi feltöltés menüpont Bekapcsol lehetőségének kiválasztása előtt a Repülőgép üzemmód menüpontot állítsa Kikapcsol lehetőségre.

Eye-Fi kártya behelyezése esetén annak állapotát egy ikon jelzi az információs kijelzőn:

  • j: Eye-Fi feltöltés letiltva.
  • k: Eye-Fi feltöltés engedélyezve, de nincs feltölthető kép.
  • l (statikus): Eye-Fi feltöltés engedélyezve; várakozás a feltöltés megkezdésére.
  • l (mozgó): Eye-Fi feltöltés engedélyezve; adatok feltöltése folyamatban.
  • m: Hiba – a fényképezőgép nem tudja vezérelni az Eye-Fi kártyát. Amennyiben egy villogó W vagy f jelzés jelenik meg a funkciókijelzőn vagy a keresőben, ellenőrizze, hogy az Eye-Fi kártya firmware-jének legújabb verzióját használja-e; ha a hiba a kártyán futó firmware frissítését követően is fennáll, helyezzen be egy másik kártyát vagy formázza a kártyát a fényképezőgépben, miután átmásolta a rajta tárolt képeket számítógépre vagy más tárolóeszközre. Amennyiben a W/f jelzés nem villog, a megszokott módon készíthet fényképeket, de előfordulhat, hogy nem tudja megváltoztatni az Eye-Fi beállításokat.

Támogatott Eye-Fi kártyák

Előfordulhat, hogy egyes kártyák bizonyos országokban vagy régiókban nem állnak rendelkezésre; további információkért forduljon a gyártóhoz. Az Eye-Fi kártyák csak a vásárlás helye szerinti országban használhatók. Az Eye-Fi kártyán futó firmware-t mindenképpen frissítse a legújabb verzióra.