Kioldási mód választásához nyomja le a kioldási módválasztó tárcsa zárjának kioldóját, és forgassa el a kioldási módválasztó tárcsát úgy, hogy annak mutatója egy vonalba essen a kívánt beállítással.

Mutató

Átlagos fényképezési sebesség a következő feltételek teljesülése esetén: EN-EL15a akkumulátor, folyamatos motoros AF, kézi vagy záridő-előválasztásos automatikus expozíció és 1/250 mp vagy rövidebb záridő használata, további beállítások (Cl esetén a d1 Egyéni beállítástól eltérő további beállítások) alapértékének alkalmazása és az átmeneti tároló szabad kapacitása mellett. Előfordulhat, hogy a megadott fényképezési sebességek bizonyos körülmények között nem valósulnak meg. A fényképezési sebesség csökkenhet magas ISO érzékenység (Hi 0,3–Hi 5), rendkívül alacsony rekeszérték (magas f-érték) vagy hosszú záridő, (VR objektívekkel elérhető) rázkódáscsökkentés vagy automatikus ISO érzékenység szabályozás (0 Automatikus ISO érzékenység szabályozás) használata, bizonyos objektívek rögzítése vagy alacsony akkutöltöttségi szint esetén, illetve ha a fényképezés menü vibrációcsökkentés funkciójának bekapcsolt állapotában a fényképezőgép vibrációt észlel (0 Vibrációcsökkentés). A vaku villanása esetén csak egyetlen fénykép készül.

Az átmeneti tároló

A fényképezőgép átmeneti tárolója ideiglenes tárolási lehetőséget nyújt, hogy a fényképek memóriakártyára írása közben is folytatni lehessen a fényképezést. A fényképezési sebesség csökken, ha a tároló megtelik (tAA).

Az aktuális beállításokkal az átmeneti tárolóban tárolható felvételek becsült számát az expozíció számláló kijelzője mutatja, amíg lenyomva tartja a kioldógombot.

Amíg tart a fényképek mentése a memóriakártyára, a kártyaművelet jelzőfénye világít. A fényképezés körülményeitől és a memóriakártya teljesítményétől függően a felvétel néhány másodperctől néhány percig is eltarthat. Ne távolítsa el a memóriakártyát és ne vegye ki az áramforrást, illetve ne válassza le a fényképezőgépet az áramforrásról, míg a kártyaművelet jelzőfénye ki nem alszik. Ha kikapcsolja a fényképezőgépet, mialatt adat maradt a tárolóban, a tápforrás nem kapcsol ki, míg a tárolóban lévő összes kép rögzítve nem lesz. Ha az akkumulátor lemerül, miközben képek maradtak az átmeneti tárolóban, a kioldógomb nem használható és a képeket a memóriakártyára másolja a fényképezőgép.

Élő nézet

Amennyiben élő nézet során folyamatos kioldási módot használ, a kioldógomb lenyomásakor az objektíven át látható kép helyett fényképek jelennek meg a képernyőn.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • Az egy sorozatban készíthető felvételek maximális számának kiválasztásáról a A > d2 Egyéni beállításnál (Sorozatf. legnagyobb képsz., 0 Sorozatf. legnagyobb képsz.) tájékozódhat.
  • Az egy sorozatban készíthető képek számáról lásd a „Memóriakártya kapacitása” részt (0 Memóriakártya kapacitása).