Vakukompenzációval a vakuteljesítmény –3 Fé és +1 Fé közti értékben, 1/3 Fé lépésekben módosítható, megváltoztatva ezzel a főtéma háttérhez viszonyított fényerejét. A vakuteljesítmény növelésével a főtéma világosabbá tehető, csökkentésével pedig elkerülhetők a nemkívánatos csúcsfények vagy tükröződések.

Nyomja meg a M (Y) gombot, és forgassa el a segédtárcsát mindaddig, míg a kívánt beállítás megjelenik a kijelzőn. Általában válasszon pozitív értéket a főtéma világosabbá, negatívat a sötétebbé tételéhez.

M (Y) gomb

Segédtárcsa

±0 Fé

(M (Y) gomb lenyomva)

–0,3 (–1/3) Fé

+1,0 Fé

±0,0-tól eltérő beállítás esetén a M (Y) gomb felengedése után Y ikon jelenik meg a kijelzőn. A vakukompenzáció aktuális értéke a M (Y) gomb megnyomásával ellenőrizhető.

A normál vakuteljesítmény visszaállításához állítsa a vakukompenzáció értékét ±0,0-ra. SCENE mód kivételével a fényképezőgép kikapcsolása nem állítja alapértékre a vakukompenzációt (SCENE módban a vakukompenzáció értéke visszaáll, ha másik módot választ vagy kikapcsolja a készüléket).

Élő nézet

Élő nézetben a vakukompenzáció módosítása alatt a kiválasztott érték megjelenik a monitoron.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • A vakukompenzáció lépésközének kiválasztásáról a A > b2 Egyéni beállításban (Exp.vez. fényérték fokozatai, 0 Exp.vez. fényérték fokozatai) tájékozódhat.
  • Megadhatja, hogy vaku használata esetén hozzáadódjon-e a vakukompenzáció az expozíciókompenzációhoz, erről lásd a A > e3 Egyéni beállítást (Expozíciókompenz. vakuhoz, 0 Expozíciókompenz. vakuhoz).
  • A vakuszint sorozatfelvétel közbeni automatikus módosításáról a „Sorozatkészítés” részben tájékozódhat (0 Sorozatkészítés).