Az önkioldó a fényképezőgép rázkódásának csökkentéséhez vagy önarcképek készítéséhez használható.

 1. Válassza az önkioldó módot.

  Nyomja le a kioldási módválasztó tárcsa zárjának kioldóját és forgassa a kioldási módválasztó tárcsát E állásba.

  Kioldási módválasztó tárcsa

 2. Komponálja meg a képet és állítsa be az élességet.

  Az önkioldó nem használható, ha a fényképezőgép egyszeri motoros AF használatával nem képes beállítani az élességet, valamint minden olyan esetben, amikor a zárat nem lehet kioldani.

 3. Indítsa el az időzítőt.

  Az időzítő indításához nyomja le teljesen a kioldógombot. Az önkioldó jelzőfény villogni kezd. Két másodperccel a fénykép elkészítése előtt az önkioldó jelzőfény abbahagyja a villogást. A zár kb. tíz másodperccel az időzítő elindulása után oldódik ki.

Ha a kép elkészítése előtt szeretné kikapcsolni az önkioldót, fordítsa a kioldási módválasztó tárcsát másik állásba.

A kereső kitakarása

Ha úgy készít fényképeket, hogy a szeme nincs a keresőn, vegye le a gumi szemkagylót (), és helyezze fel a mellékelt keresősapkát az ábrán látható módon (). Ez megakadályozza, hogy a keresőn keresztül érkező fény megjelenjen a fényképeken vagy zavarja az expozíciót. A gumi szemkagyló eltávolítása közben tartsa stabilan a fényképezőgépet.

Gumi szemkagyló

Keresősapka

A beépített vaku használata

Mielőtt vakuval fényképezne olyan módban, amelyhez a vakut kézzel kell felnyitni, nyomja meg a M (Y) gombot a vaku felemeléséhez, és várja meg, hogy a vaku készenléti jelzőfénye (M) megjelenjen a kijelzőn (0 Kézi vakunyitási módok). A fényképezés megszakad, ha a vaku az önkioldó elindítása után nyílik fel. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy vaku használata esetén csak egyetlen fénykép készül, függetlenül az expozíciók c3 Egyéni beállításban (Önkioldó; 0 Önkioldó) megadott számától.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

 • Az önkioldó időtartamának, a készítendő felvételek számának és a felvételek közötti időtartamnak a kiválasztásáról a A > c3 Egyéni beállításban (Önkioldó, 0 Önkioldó) tájékozódhat.
 • Az önkioldó használatakor hallható hangjelzésekről lásd a B > Hangjelzés beállítása részt (0 Hangjelzés beállítása).