A (külön beszerezhető) GP-1/GP-1A GPS egységet a GP-1/GP-1A egységhez mellékelt kábellel csatlakoztathatja a fényképezőgép tartozék csatlakozójához (0 A gépváz), így a fényképek készítésekor lehetővé válik a fényképezőgép aktuális helyzetével kapcsolatos információk rögzítése. A GP-1/GP-1A egység csatlakoztatása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet; bővebb tájékoztatásért olvassa el a GP-1/GP-1A egység használati útmutatóját.

A beállítás menü beállításai

A beállítás menü Helyadatok eleme a következő beállítási lehetőségeket tartalmazza.

  • Pozíció: Az aktuális szélességi és hosszúsági fok, a tengerszint feletti magasság és az egyezményes világidő (Coordinated Universal Time, UTC).
  • Külső GPS-eszköz beállításai > Készenléti időzítő: Megadhatja, hogy GPS egység csatlakoztatása esetén használni kívánja-e a készenléti időzítőt.

  • Külső GPS-eszköz beállításai > Óra beáll. műhold alapján: Az Igen beállítás kiválasztása esetén szinkronizálhatja a fényképezőgép óráját a GPS-eszköz által szolgáltatott időadatokkal.

Intelligens készülékek

Amennyiben intelligens készülékéről kívánja letölteni a helyadatokat, hogy beágyazza azokat az azt követően készítendő fényképekbe, létesítsen vezeték nélküli kapcsolatot, és válassza a beállítás menü Helyadatok > Letöltés intelligens eszközről menüpontjának Igen elemét (0 Helyadatok).

Egyezményes világidő (UTC)

Az egyezményes világidőre vonatkozó adatokat a GPS készülék szolgáltatja, ezek a fényképezőgép órájától független értékek.

A o ikon

A kapcsolat állapotát a o ikon mutatja:

  • o (statikus): A helyadatok lekérése folyamatos.
  • o (villog): A GP-1/GP-1A készülék jelet keres. Az ikon villogása közben készített fényképek nem tartalmaznak helyadatokat.
  • Nincs ikon: Legalább két másodperce nem érkezett új helyadat a GP-1/GP-1A egységről. Ha nem látszik a o ikon, az elkészített képek nem tartalmaznak helyadatokat.