A D7500 az alábbi képminőség-beállításokat biztosítja:

A képminőséget úgy is beállíthatja, hogy megnyomja a X (T) gombot, és a fő vezérlőtárcsát addig forgatja, amíg a kívánt beállítás megjelenik az információs kijelzőn.

X (T) gomb

Fő vezérlőtárcsa

JPEG tömörítés

A csillaggal („”) jelölt képminőség-beállítások tömörítési eljárásának célja a maximális minőség biztosítása; a fájlok mérete a jelenettől függően változó. A csillaggal nem jelölt beállítások tömörítési eljárása kisebb fájlméret létrehozására törekszik; a fájlokat a rögzített jelenettől függetlenül nagyjából azonos méretűre tömöríti.

NEF (RAW) képek

Bármely NEF (RAW) beállítás kiválasztása esetén a képméret a Nagy lehetőségen rögzül. A NEF (RAW) képekről JPEG másolatok készíthetők az NX Studio szoftverrel és más programokkal, illetve a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozás menüpontjával (0 NEF (RAW) feldolgozás).

NEF + JPEG

A NEF (RAW) + JPEG formátumban készült képek fényképezőgépen történő megtekintésekor csak a JPEG képek jelennek meg. Ha a NEF (RAW) és JPEG beállításokkal készített fényképeket törli, akkor mind a NEF, mind a JPEG kép törlődik.

A fényképezés menü

A képminőség a fényképezés menü Képminőség menüpontjának használatával is beállítható (0 Képminőség).

Lásd még

A különböző képminőség- és képméret-beállításokkal tárolható fényképek számáról lásd a „Memóriakártya kapacitása” részt (0 Memóriakártya kapacitása).