P, S, A és M módban a felhasználó által választott Picture Control beállítás határozza meg a fényképek feldolgozási módját (a többi módban a fényképezőgép automatikusan választ Picture Control beállítást).

Picture Control beállítás kiválasztása

Válasszon a témának vagy a jelenet típusának megfelelő Picture Control beállítást.

 1. Válassza a Picture Control beállítása menüpontot.

  Jelölje ki a fényképezés menü Picture Control beállítása elemét, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válassza ki a kívánt Picture Control beállítást.

  Jelöljön ki egy Picture Control beállítást és nyomja meg az J gombot.

Egyéni Picture Control beállítások

Egyéni Picture Control beállítások a már meglévő Picture Control beállítások módosításával hozhatók létre a fényképezés vagy a videofelvétel menü A Picture Control kezelése menüpontjával (0 A Picture Control kezelése, A Picture Control kezelése). Az egyéni Picture Control beállítások elmenthetők a memóriakártyára az azonos modellszámú fényképezőgépekkel és kompatibilis szoftverekkel történő megosztás céljából.

A Picture Control jelző

A jelenlegi Picture Control beállítás megjelenik a kijelzőn.

Információs kijelző

Felvételi mód kijelző

Picture Control beállítások módosítása

A meglévő felhasználói vagy egyéni Picture Control beállítások (0 Egyéni Picture Control beállítások) módosíthatók a jelenetnek vagy a felhasználó kreativitásának megfelelően. Válassza a beállítások kiegyensúlyozott kombinációját a Gyorsbeállítás használatával, vagy módosítsa manuálisan az egyes beállításokat.

 1. Válasszon egy Picture Control beállítást.

  Jelölje ki a kívánt Picture Control beállítást a Picture Control listában (0 Picture Control beállítás kiválasztása), és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Módosítsa a beállításokat.

  A kívánt beállítás kijelöléséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot, majd válassza ki a kívánt értéket a 4 vagy a 2 gomb megnyomásával 1 lépésközzel haladva, illetve a segédtárcsa elforgatásával 0,25 lépésközzel haladva (0 Picture Control beállítások; az elérhető menüpontok Picture Control beállításonként eltérőek). Ismételje a lépést, amíg nem módosított minden beállítást, vagy egy előre összeállított beállításkombináció kiválasztásához jelölje ki a Gyorsbeállítás lehetőséget, majd nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. Az alapértékek a O (Q) gomb megnyomásával állíthatók vissza.

 3. Nyomja meg az J gombot.

Az eredeti Picture Control beállítások módosítása

A fényképezőgép csillaggal („E”) jelöli azokat a Picture Control beállításokat, amelyek az alapértékektől eltérő beállításokat tartalmaznak.

Picture Control beállítások

Gyorsbeállítás

Csökkenti vagy növeli a kiválasztott Picture Control hatását (felhívjuk figyelmét, hogy ezzel felülírja az összes kézi beállítást). Egyéni Picture Control beállítások esetén nem használható (0 Egyéni Picture Control beállítások).

Kézi beállítások

Az „n Automatikus” Picture Control beállítás

Amennyiben az n Automatikus lehetőséget választotta a Picture Control beállítása menüpontban, akkor a beállítások az A-2 és A+2 közötti tartományban állíthatók. A segédtárcsa elforgatásával nem végezhető művelet.

„A” (Automatikus)

Az automatikus élesítés, tisztaság, kontraszt és színtelítettség eredménye az expozíciótól és a téma képen belüli elhelyezkedésétől függ. A legjobb eredmény érdekében használjon G, E vagy D típusú objektívet.

Váltás az automatikus és a kézi beállítás között

A X (T) gomb megnyomásával válthat az élesítés, a tisztaság, a kontraszt és a színtelítettség kézi és automatikus (A) beállítása között.

Előző beállítások

A Picture Control beállítási menüjében az értékkijelzés alatti j jelzés az adott beállítás előző értékét mutatja. Ezt az értéket referenciaként használhatja a beállítások módosításakor.

Szűrőeffektusok (csak Monokróm esetén)

Az ebben a menüben található beállítások a színes szűrők hatását szimulálják monokróm fényképeken. A következő szűrőeffektusok használhatók:

Beállítás Leírás
Y Sárga A kontraszt erősítése. Tájképek esetén az ég fényességének tompításához használható. A narancs kontrasztosabb eredményt ad, mint a sárga, a vörös pedig kontrasztosabbat, mint a narancs.
O Narancssárga
R Vörös
G Zöld Bőrárnyalatok lágyítása. Portrék esetén használható.

Tónus (csak Monokróm esetén)

Ha a Tónus menüpont kiválasztásakor megnyomja a 3 gombot, megjelennek a színtelítettségi beállítások. A színtelítettség módosításához nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. A színtelítettség nem szabályozható, ha a B&W (Fekete-fehér) beállítás van kiválasztva.