Ezzel a funkcióval rögzítheti a vakuteljesítményt, így a képeket a vakuszint megváltoztatása nélkül újrakomponálhatja, és biztosíthatja, hogy a vaku teljesítménye akkor is igazodjon a témához, ha az nem a kép közepén helyezkedik el. A vakuteljesítményt a rendszer automatikusan az ISO érzékenység és a rekeszérték módosulásának megfelelően állítja be.

A vakuérték rögzítés használatához:

 1. Rendelje hozzá a vakuérték rögzítés funkciót a fényképezőgép egyik vezérlőjéhez.

  Rendelje hozzá a Vakuérték rögzítés funkciót egy vezérlőhöz az f1 Egyéni beállításban (Egyéni vezérléskiosztás, 0 Egyéni vezérléskiosztás).

 2. Válassza a TTL vakuvezérlés elemet.

  Válassza ki a fényképezés menü Vakuvezérlés > Vakuvezérlési mód (beépített) menüpontjának TTL elemét.

 3. Nyissa fel a vakut.

  P, S, A, M és 0 módban a vaku a M (Y) gomb megnyomásával nyitható fel. i, k, p, n, o, s, w, f, d, e és ' módban a vaku szükség szerint automatikusan felnyílik.

  M (Y) gomb

 4. Állítsa be az élességet.

  Helyezze el a témát a kép középpontjában és az élesség beállításához félig nyomja le a kioldógombot.

 5. Rögzítse a vakuszintet.

  Miután meggyőződött arról, hogy a vaku készenléti jelzőfénye (M) megjelent a kijelzőn, nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőt. A vaku a megfelelő vakuszint meghatározásához mérő elővillantást végez. A vakuteljesítmény ezen a szinten rögzül, és a kijelzőn megjelenik a vakuérték rögzítés ikonja (e).

 6. Komponálja újra a képet.

 7. Készítse el a fényképet.

  A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a kioldógombot. Igény szerint további képek is készíthetők a vakuérték rögzítésének feloldása nélkül.

 8. Oldja fel a vakuérték rögzítését.

  A vakuérték rögzítés feloldásához nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőt. Győződjön meg arról, hogy a vakuérték rögzítés ikonja (e) már nem látható a kijelzőn.

Fénymérés

Amikor külső vakuegység nélkül használja a beépített vakut, akkor a vakuérték rögzítéshez mért terület a kép közepén található 4 mm-es körre korlátozódik. Amikor a beépített vakut távoli vakuegységeket vezérlő mester vakuként használja, a készülék a kép teljes területén méri a fényt.