Az alábbi lépések segítségével választhat színhőmérsékletet, amikor K (Színhőmérséklet választása) lehetőséget adott meg fehéregyensúlynak.

Színhőmérséklet választása

Felhívjuk figyelmét, hogy vakus vagy fénycsöves megvilágításnál nem érhető el a kívánt eredmény. Ezekhez a fényforrásokhoz válassza a N (Vaku) vagy a I (Fénycső) beállítást. Egyéb fényforrások esetén készítsen egy próbafelvételt annak eldöntésére, hogy a kiválasztott érték megfelelő-e.

A fehéregyensúly menü

Színhőmérsékletet a fényképezés menü Fehéregyensúly menüpontjában választhat. Adja meg a borostyán-kék és a zöld-bíborvörös tengely értékeit (0 A fehéregyensúly menü) az alább leírtak szerint.

 1. Válassza a Színhőmérséklet választása lehetőséget.

  Válassza ki a fényképezés menü Fehéregyensúly menüpontját, majd jelölje ki a Színhőmérséklet választása elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Adja meg a borostyán-kék és a zöld-bíborvörös tengely értékeit.

  A 4 vagy a 2 gomb megnyomásával jelöljön ki számjegyeket a borostyán (A)–kék (B), illetve a zöld (G)–bíborvörös (M) tengelyen, majd a módosításukhoz nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot.

  A borostyán (A)–kék (B) tengely értéke

  A zöld (G)–bíborvörös (M) tengely értéke

 3. Nyomja meg az J gombot.

  A módosítások elmentéséhez és a fényképezés vagy a videofelvétel menübe történő visszatéréshez nyomja meg az J gombot. Ha 0-tól eltérő értéket választott a zöld (G)–bíborvörös (M) tengelyhez, csillag („E”) jelzés jelenik meg a K ikon mellett.

A L (U) gomb

A K (Színhőmérséklet választása) lehetőség beállítása esetén a L (U) gomb megnyomásával választhat színhőmérsékletet, bár csak a borostyán (A)–kék (B) tengelyen. Nyomja meg a L (U) gombot, és forgassa el a segédtárcsát mindaddig, míg a kívánt érték jelenik meg a kijelzőn (a beállítások miredben vannak megadva; 0 „Mired”). Ha közvetlenül szeretné megadni a színhőmérsékletet, nyomja meg a L (U) gombot, majd nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot a kívánt számjegy kijelöléséhez, a 1 vagy a 3 gombot pedig a módosításához.

L (U) gomb

Segédtárcsa

Funkciókijelző

Élő nézet

Élő nézetben a kiválasztott érték megjelenik a monitoron.