A retusálás menü megjelenítéséhez nyomja meg a G gombot, és válassza a N (retusálás menü) lapot.

G gomb

A retusálás menü beállításaival meglévő képek vágott vagy retusált másolatait készítheti el. A retusálás menü csak akkor jelenik meg, ha fényképeket tartalmazó memóriakártyát helyezett a fényképezőgépbe.

Csak a G gomb megnyomásával és a N lap kiválasztásával választható.

Csak akkor áll rendelkezésre, ha teljes képes visszajátszásban megjelenít egy retusált vagy eredeti képet, majd az i gomb megnyomását követően a Retusálás lehetőség kiválasztásával megjeleníti a retusálás menüt.

retusált másolatok készítése

Retusált másolat készítéséhez:

 1. Válassza ki a retusálás menü egyik elemét.

  A 1 vagy a 3 gombbal jelölje ki a kívánt elemet, majd a kiválasztáshoz nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válasszon ki egy képet.

  Jelöljön ki egy képet, és nyomja meg az J gombot. A kijelölt kép teljes képes megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a X (T) gombot.

  Retusálás

  A NEF + JPEG képminőség-beállítással rögzített képek esetében csak a NEF (RAW) kép kerül retusálásra. Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tud megjeleníteni vagy retusálni más készülékekkel készített képeket.

 3. Válassza ki a retusálási beállításokat.

  További információkért lásd a kiválasztott elemről szóló részt. A retusált másolat elkészítése nélkül való kilépéshez nyomja meg a G gombot.

  Monitor kikapcs. késl. ideje

  A monitor kikapcsol és a művelet megszakad, ha egy rövid ideig nem végez műveletet. Ilyen esetben a nem mentett módosítások elvesznek. Ha szeretné, hogy a monitor hosszabb ideig maradjon bekapcsolva, válasszon hosszabb menümegjelenítési időt a c4 Egyéni beállításban (Monitor kikapcs. késl. ideje, 0 c4: Monitor kikapcs. késl. ideje).

 4. Készítse el a retusált másolatot.

  A retusált másolat elkészítéséhez nyomja meg az J gombot. A retusált másolatokat Z ikon jelzi.

Aktuális kép retusálása

A megjelenített kép retusált másolatának elkészítéséhez nyomja meg az i gombot, és válassza a Retusálás menüpontot.

másolatok retusálása

A beállítások többsége alkalmazható más retusálási beállítással készített másolatokhoz is, bár a Képátfedés és a Videoszerkesztés > Kezdőpont/végpont kivál. beállítás kivételével minden beállítás csak egyszer alkalmazható (ügyeljen arra, hogy a többszörös szerkesztés a részletek elvesztését eredményezheti). Az aktuális képen nem alkalmazható lehetőségek szürkén jelennek meg és nem elérhetőek.

Képminőség és képméret

A Levágás és az Átméretezés beállítással készített másolatok kivételével a JPEG képekről készített másolatok mérete megegyezik az eredetiével, míg a NEF (RAW) képekről készített másolatokat nagy méretű, finom képminőségű JPEG képként menti el a rendszer.