Teljes képes visszajátszás

Kisképes visszajátszás

Naptár szerinti visszajátszás

Teljes képes visszajátszás

Fényképek visszajátszásához nyomja meg a K gombot. A monitoron megjelenik az utoljára készített kép. További képek megjelenítéséhez végezzen egy tollvonást balra vagy jobbra, illetve nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot; az aktuális fénykép további adatainak megtekintéséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot (0 Képinformációk).

K gomb

Kisképes visszajátszás

Több kép megtekintéséhez teljes képes megjelenítés alatt nyomja meg a W (Z) gombot. A megjelenített képek száma a W (Z) gomb megnyomásával 4-ről 9-re, majd 72-re nő, illetve a X gomb megnyomásával fordított sorrendben csökken. A képernyő tartalmának felfelé és lefelé görgetéséhez csúsztassa az ujját az érintőképernyőn, vagy a képek kijelöléséhez használja a választógombot.

W (Z) gomb

Naptár szerinti visszajátszás

Ha egy bizonyos napon készült képeket kíván megtekinteni, akkor 72 képes megjelenítés alatt nyomja meg a W (Z) gombot.

W (Z) gomb

A dátumlistában szereplő dátumok kijelöléséhez használja az érintőképernyőt vagy a választógombot; a kiválasztott napon készült képek megjelennek a kisképek listáján. Az J vagy a W (Z) gomb megnyomásával a kurzort a kisképek listájára helyezheti, ahol a választógombot használhatja képek kiválasztására teljes képes visszajátszáshoz, visszajátszás zoomhoz (0 A visszajátszásról bővebben), a képek védelméhez (0 Fényképek véletlen törlésének megakadályozása), vagy törléséhez (0 Fényképek törlése), illetve a X (T) gomb nyomva tartásával teljes képes módban megtekintheti az aktuálisan kijelölt képet. A dátumlistához való visszatéréshez nyomja meg a W (Z) gombot. 72 képes visszajátszásba történő kilépéshez helyezze a kurzort a dátumlistába, majd nyomja meg a X (T) gombot.

Dátumlista

Kisképek listája

Képelforgatás álló helyzetbe

Ha az „álló” (portré) tájolású képeket álló tájolásban kívánja megjeleníteni, válassza a visszajátszás menü Képelforgatás álló helyzetbe menüpontjának Be lehetőségét (0 Képelforgatás álló helyzetbe).

Kép megtekintése

Amennyiben a visszajátszás menü Kép megtekintése menüpontjában a Be beállítás van érvényben (0 Kép megtekintése), fényképezés után a fényképek automatikusan megjelennek a monitoron (képek megtekintése során a fényképezőgép nem forgatja el automatikusan a felvételeket, mivel a fényképezőgép már a megfelelő tájolásban van). Sorozatfelvétel módban a fényképezés befejezése után kezdődik a megjelenítés, az aktuális sorozat első fényképével.

Az érintőképernyő használata

Az érintésre érzékeny monitor a következő visszajátszási műveletek elvégzésére használható:


Más képek megtekintése

Más képek megtekintéséhez végezzen egy tollvonást balra vagy jobbra.


Gyors lapozás más képekre

Teljes képes nézetben a kijelző aljának megérintésekor megjelenik egy képmegjelenítő sáv, amelyen az ujját balra vagy jobbra csúsztatva gyorsan más képekre lapozhat.

Képmegjelenítő sáv


Nagyítás (csak fényképeknél)

A széthúzás és az összehúzás mozdulattal nagyíthat és kicsinyíthet, illetve csúsztatással görgetheti a képernyő tartalmát (0 A visszajátszás zoomról bővebben). Teljes képes visszajátszásban két gyors koppintással kinagyíthatja a képet, illetve kiléphet a nagyításból.


Kisképek megtekintése

Kisképes nézetre való „kicsinyítéshez” (0 Kisképes visszajátszás) tegyen összehúzó mozdulatot teljes képes visszajátszásban. Összehúzással és széthúzással választhatja ki a megjelenítendő képek számát 4, 9 és 72 képes nézet közül.


Videók megtekintése

Videolejátszás indításához koppintson a képernyőn megjelenő útmutatóra (a videókat a 1 ikon jelöli). Videó szüneteltetéséhez, illetve a lejátszás folytatásához koppintson a kijelzőre, teljes képes visszajátszásba való kilépéshez pedig koppintson a 6 ikonra (felhívjuk a figyelmét arra, hogy a videolejátszás kijelzőjén található bizonyos ikonok érintésre nem reagálnak).

Útmutató

Az i gomb

Az i gomb teljes képes vagy kisképes visszajátszás során történő megnyomása megjeleníti az alábbi beállításokat. A beállításokat az érintőképernyő, illetve a választógomb és az J gomb használatával választhatja ki.

  • Értékelés: Értékelheti az aktuális képet (0 Képek értékelése egyenként).
  • Kijel. okoseszközre küldésre/visszavon (csak fényképek esetén): Kiválaszthatja az intelligens készülékre feltölteni kívánt képeket.
  • Retusálás (csak fényképek esetén): A retusálás menü beállításaival (0 N A retusálás menü: retusált másolatok készítése) létrehozhatja az aktuális fénykép retusált másolatát.
  • Hangerő vezérlése (csak videók esetén): Beállíthatja a visszajátszás hangerejét videókhoz.
  • Videoszerkesztés (csak videók esetén): A videoszerkesztés menü beállításaival videókat szerkeszthet (0 Videók vágása). A videókat úgy is szerkesztheti, hogy a videolejátszás szüneteltetése közben megnyomja az i gombot.
  • Mappa kiválasztása: Kiválaszthatja a visszajátszás során használni kívánt mappát. Jelöljön ki egy mappát, és a kijelölt mappába mentett képek megtekintéséhez nyomja meg az J gombot.

i gomb

Az i gomb menüjéből való kilépéshez és a visszajátszáshoz való visszatéréshez nyomja le ismét az i gombot.