A külön megvásárolható ML-L3 távvezérlő (0 Egyéb tartozékok) a fényképezőgép rázkódásának csökkentéséhez vagy önarcképek készítéséhez használható.

 1. Válassza a Távvezérlő mód (ML-L3) menüpontot.

  Jelölje ki a fényképezés menü Távvezérlő mód (ML-L3) elemét, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válassza ki a kívánt távvezérlő módot.

  Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg az J gombot.

 3. Komponálja meg a képet.

  Erősítse fel a fényképezőgépet állványra vagy helyezze stabil, sík felületre.

 4. Készítse el a fényképet.

  5 méterről, vagy annál kisebb távolságból irányítsa az ML-L3 egységen lévő jeladót a fényképezőgép infravörös érzékelőjére, és nyomja meg az ML-L3 kioldógombját. Késleltetett távkioldás módban az önkioldó jelzőfénye a zárkioldást megelőzően körülbelül 2 másodpercig világít. Gyorsreagálású távkioldás módban az önkioldó jelzőfénye a zárkioldást követően villan. Távoli tükörfelcsapás módban az ML-L3 kioldógombjának egyszeri megnyomására felemelkedik a tükör; 30 másodperc elteltével vagy a gomb másodszori megnyomásakor a zár kiold és az önkioldó jelzőfénye villan.

Kioldási mód

Külön beszerezhető ML-L3 távvezérlő használata esetén a fényképek egyképes kioldási módban készülnek, függetlenül a kioldási módválasztó tárcsával kiválasztott beállítástól.

Külön megvásárolható ML-L3 távvezérlők használata előtt

A távvezérlő első használata előtt távolítsa el az átlátszó műanyag akkumulátorszigetelő lapot.

A beépített vaku használata

Mielőtt a vakuval kézi vakunyitási módban fényképezne (0 Kézi vakunyitási módok), nyomja meg a M (Y) gombot a vaku felemeléséhez, és várjon, amíg a vaku készenléti jelzőfénye (M) megjelenik a kijelzőn (0 A beépített vaku). A fényképezés megszakad, ha a vaku távvezérlő módban nyílik fel. Ha vaku használata szükséges, a fényképezőgép csak akkor reagál az ML-L3 kioldógombjára, ha a vaku feltöltött. Automatikus vakunyitási módokban (0 Automatikus vakunyitási módok) a vaku a távvezérlő mód kiválasztásakor tölteni kezd; a vaku feltöltés után automatikusan felnyílik és villan, amikor szükséges.

A vörösszemhatás-csökkentést támogató vaku módokban a vörösszemhatás-csökkentő lámpa a zárkioldást megelőzően körülbelül egy másodpercig világít. Késleltetett távkioldás módban az önkioldó jelzőfénye két másodpercig világít, majd ezt követően a vörösszemhatás-csökkentő lámpa világít egy másodpercig a zárkioldás előtt.

Élességállítás távvezérlő módban

Folyamatos motoros automatikus élességállítás esetén a fényképezőgép nem állítja folyamatosan az élességet; azonban a kiválasztott automatikus élességállítási módtól függetlenül a kioldógomb félig történő lenyomásával beállíthatja az élességet fényképezés előtt. Amennyiben automatikus vagy egyszeri motoros automatikus élességállítást választott, illetve a fényképezőgép élő nézetben késleltetett vagy gyorsreagálású távkioldás módban van, a készülék fényképezés előtt automatikusan beállítja az élességet; ha a fényképezőgép keresős fényképezés során nem tud élességet állítani, zárkioldás nélkül visszatér készenléti üzemmódba.

Távoli tükörfelcsapás mód

Felemelt tükörrel nem lehet képeket komponálni a keresőben, illetve az automatikus élességállítás és a fénymérés nem használható.

Kilépés a távvezérlő módból

A távvezérlés automatikusan befejeződik, ha nem készít fényképet a c5 Egyéni beállításban (Távvezérlés időtartama (ML-L3), 0 Távvezérlés időtartama (ML-L3)) megadott időtartamig, Ki beállítást választ a Távvezérlő mód (ML-L3) menüpontban, kétgombos alaphelyzetbe állítást hajt végre (0 Kétgombos alaphelyzetbe állítás: az alapértékek visszaállítása), vagy a Fényképezés menü visszaállít. menüpontban visszaállítja a fényképezési beállítások alapértékét (0 Fényképezés menü visszaállít.).

Kioldógomb kiosztása

Amennyiben a g1 Egyéni beállítás (Egyéni vezérléskiosztás) > Kioldógomb elemében a Videók rögzítése beállítás van érvényben, az ML-L3 nem használható, ha az élő nézet választót 1 állásba forgatta.

A kereső kitakarása

Annak megakadályozására, hogy a keresőn át bejutó fény megjelenjen a fényképeken vagy befolyásolja az expozíciót, távolítsa el a gumi szemkagylót és takarja le a keresőt a fényképezőgéphez mellékelt keresősapkával (0 A kereső kitakarása).

Lásd még

Kapcsolódó információk:

 • Arról, hogy milyen hosszú ideig maradjon a fényképezőgép készenléti módban a távvezérlő jelére várva, lásd a A > c5 Egyéni beállítást (Távvezérlés időtartama (ML-L3); 0 Távvezérlés időtartama (ML-L3)).
 • A távvezérlő használatakor hallható hangjelzésről lásd a B > Hangjelzés beállítása részt (0 Hangjelzés beállítása).