Ezzel a lehetőséggel szabályozhatja, hogyan igazodjon az automatikus élességállítás a témától való távolság változásához, ha AF-C beállítást választott keresős fényképezés során.

AF-válasz eltakart felvétel esetén

Megadhatja, hogy milyen gyorsan reagáljon az élességállítás arra, ha a téma rövid időre takarásba kerül. 5 (Késleltetett) és 1 (Gyors) közötti értékek közül választhat. Minél magasabb értéket választ, annál lassabban reagál az élességállítás, és annál kevésbé valószínű, hogy az eredeti téma elveszti élességét. Minél alacsonyabb értéket választ, annál gyorsabban reagál az élességállítás, és annál könnyebben állíthatja át az élességet a látómezőn áthaladó témára. Amennyiben a 3D követés vagy az automatikus AF mező lehetőséget választotta AF mező módnak, akkor a 2 és az 1 (Gyors) beállítás a 3 értéknek felel meg.

Téma mozgása

Az Állandó beállítás kiválasztásával zökkenőmentesen állíthatja be az élességet, amikor a megörökítendő téma egyenletes tempóban közelít a fényképezőgép felé, a Szabálytalan lehetőség megadása esetén pedig a fényképezőgép gyorsabban reagál a hirtelen megállásra és elindulásra hajlamos témáknál.

A Egyéni beállítások: a fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Automatikus élességállítás

b: Fénymérés/expozíció

c: Időzítők / AE-rögzítés

d: Fényképezés/kijelzés

e: Sorozatkészítés/vaku

f: Vezérlők

g: Videó