A képátfedéssel két meglévő NEF (RAW) fényképből egyetlen kép hozható létre, amelyet az eredeti képektől elkülönítve ment el a készülék; a fényképezőgép képérzékelőjében lévő RAW formátumú adatok használatával az eredmények észrevehetően jobbak, mint a képfeldolgozó alkalmazással egyesített fényképeknél. A fényképezőgép a képminőség és a képméret aktuális beállításainak megfelelően menti az új képet; a képátfedés elkészítése előtt állítsa be a képminőséget és a képméretet (0 Képminőség, Képméret; az összes beállítás használható). NEF (RAW) másolat készítéséhez válassza a NEF (RAW) képminőséget és a Nagy képméretet (az átfedés nagy méretű NEF/RAW képként kerül mentésre, még akkor is, ha a Kicsi vagy a Közepes beállítás van érvényben).

+

 1. Válassza ki a Képátfedés beállítást.

  Jelölje ki a retusálás menü Képátfedés elemét, és nyomja meg a 2 gombot. Megjelennek a képátfedési beállítások, amelyek közül az 1. kép beállítás kerül kijelölésre; nyomja meg az J gombot a fényképezőgéppel készült nagy méretű NEF (RAW) képek listázásához (kis és közepes méretű NEF/RAW képek nem választhatók).

 2. Válassza ki az első képet.

  A választógomb segítségével jelölje ki a képátfedés első fényképét. A kijelölt fénykép teljes képes megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a X gombot. Ha más helyen tárolt képeket kíván megtekinteni, nyomja meg a W (M) gombot, és válassza ki a kívánt memóriakártyát és mappát. A kijelölt kép kiválasztásához és az előnézetbe való visszatéréshez nyomja meg az J gombot.

 3. Válassza ki a második képet.

  A kiválasztott kép 1. kép beállításként jelenik meg. Jelölje ki a 2. kép lehetőséget, majd nyomja meg az J gombot, és válassza ki a második képet a 2. lépésben leírtak szerint.

 4. Állítsa be az erősítést.

  Jelölje ki az 1. kép vagy a 2. kép lehetőséget, és az átfedéshez alkalmazott expozíció optimalizálásához a 1 vagy a 3 gomb megnyomásával válasszon egy 0,1 és 2,0 közé eső erősítést. Ismételje meg a műveletet a második képpel. Az alapérték 1,0; az erősítés mértékének megfelezéséhez válassza a 0,5, a megduplázásához pedig a 2,0 értéket. Az erősítés hatása az Ellenőrz. oszlopban tekinthető meg.

 5. Tekintse meg az átfedés előnézetét.

  A kompozíció előnézetének megtekintéséhez a 4 vagy a 2 gombbal helyezze a kurzort az Ellenőrz. oszlopba, majd a 1 vagy a 3 gomb megnyomásával jelölje ki az Átfedés elemet, és nyomja meg az J gombot (az előnézet színei és fényereje eltérhet a végső képétől). Ha előnézet megtekintése nélkül kívánja menteni az átfedést, válassza a Mentés lehetőséget. A 4. lépéshez való visszatéréshez és új fényképek kiválasztásához vagy az erősítés módosításához nyomja meg a W (M) gombot.

 6. Mentse el az átfedést.

  Az átfedés mentéséhez előnézet megjelenítése közben nyomja meg az J gombot. Az átfedés elkészítése után az eredményül kapott kép teljes képes módban megjelenik a monitoron.

Képátfedés

Csak azonos képterülettel és bitmélységgel rendelkező, nagy méretű NEF (RAW) fényképek egyesíthetők.

Az átfedés ugyanazokat a képinformációkat (beleértve a felvétel időpontját, a fénymérést, a záridőt, a rekeszt, az expozíciós módot, az expozíciókompenzációt, a gyújtótávolságot és a képtájolást), valamint fehéregyensúly és Picture Control értékeket tartalmazza, mint az 1. kép-nek kiválasztott fénykép. Az aktuális megjegyzés mentéskor az átfedéshez lesz csatolva; a szerzői jogi információk azonban nem kerülnek másolásra. A NEF (RAW) formátumban mentett átfedések a NEF (RAW) rögzítés menü NEF (RAW) tömörítés menüpontjában kiválasztott tömörítési módot használják, és ugyanolyan bitmélységgel rendelkeznek, mint az eredeti képek.