Фино подесите фокус за тренутни објектив.

 • Користите само по потреби.

 • Препоручујемо вам да извршите фино подешавање на фокусној удаљености коју често користите. Ако, на пример, извршите подешавање фокуса на краткој удаљености фокуса, можда ћете бити мање ефикасни на дужим удаљеностима.

Опција

Опис

[ АФ фино подешавање ]

Изаберите [ ОН ] да бисте укључили фино подешавање.

[ Фино подесите и сачувајте објектив ]

Фино подесите фокус за тренутни објектив. Притисните 1 или 3 да бисте истакли ставке и притисните 4 или 2 да бисте изабрали вредност између +20 и −20.

 • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.

 • На дисплеју се приказују тренутне и претходне вредности.

 • Камера може да сачува вредности за до 40 типова сочива.

 • Ако вредност већ постоји за тренутно сочиво, можете да изаберете да ли ћете додати нову вредност или преписати постојећу вредност.

[ Подразумевано ]

Изаберите вредности финог подешавања за сочива за која ниједна вредност претходно није сачувана помоћу [ Фино подешавање и чување објектива ]. Притисните 4 или 2 да бисте изабрали вредност између +20 и −20.

[ Наведите сачуване вредности ]

Листа вредности сачуваних помоћу [ Фине-туне анд саве ленс ]. Истицањем сочива на листи и притиском на 2 приказује се дијалог [ Цхоосе ленс нумбер ].

 • Дијалог [ Цхоосе ленс нумбер ] се користи за унос идентификатора сочива.

 • У случају сочива са монтажом З и неких сочива са Ф бајонетом, серијски број објектива се уноси аутоматски.

[ Одаберите вредност за тренутни објектив ]

Изаберите неку од више вредности финог подешавања сачуваних за сочива истог типа.

Брисање сачуваних вредности

Да бисте избрисали вредности сачуване помоћу [ Фино подешавање и чување објектива ], означите жељени објектив на листи [ Листа сачуваних вредности ] и притисните O ( Q ).

Креирање и чување вредности финог подешавања

 1. Причврстите сочиво на камеру.

 2. Изаберите [ АФ фине-тунинг оптионс ] у менију за подешавање, а затим означите [ Фине-туне анд саве ленс ] и притисните 2 .

  Биће приказан дијалог за фино подешавање АФ.

 3. Притисните 4 или 2 да фино подесите аутофокус.

  • Изаберите неку од вредности између +20 и −20.

  • Тренутна вредност је приказана са g , претходно изабрана вредност са o .

  • Ако је прикључен зум објектив, можете одабрати одвојене вредности финог подешавања за максимални угао (ВИДЕ) и максимални зум (ТЕЛЕ). Користите 1 и 3 да изаберете између та два.

  • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.

 4. Притисните J да бисте сачували нову вредност.

Избор подразумеване вредности финог подешавања

 1. Изаберите [ АФ фине-тунинг оптионс ] у менију подешавања, а затим означите [ Подразумевано ] и притисните 2 .

 2. Притисните 4 или 2 да фино подесите аутофокус.

  • Изаберите неку од вредности између +20 и −20.

  • Тренутна вредност је приказана са g , претходно изабрана вредност са o .

  • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.

 3. Притисните J да бисте сачували нову вредност.

B Мени за подешавање: Подешавање камере

Форматирајте меморијску картицуЈезикВременска зона и датумОсветљеност монитораБаланс боја монитораОсветљеност тражилаБаланс боја тражилаВеличина екрана Финдер (фотографија Лв)Ограничите избор режима монитораАутоматско ротирање инфо дисплејаОпције финог подешавања АФ-аПодаци о објективу који нису ЦПУСачувај позицију фокусаАутоматско искључивање температуреПонашање сензорског штита при искључењуОчистите сензор сликеСлика Дуст Офф Реф ПхотоМапирање пикселаИмаге ЦомментИнформације о ауторским правимаИПТЦОпције гласовног записаЦамера СоундсТихи режимДодирните контролеХДМИПриоритет УСБ везеПодаци о локацији (уграђени)Опције бежичног даљинског управљача (ВР).Додели даљински (ВР) Фн дугмеОзначавање усаглашеностиИнформације о батеријиУСБ напајањеУштеда енергије (режим за фотографије)Слот Емпти Релеасе ЛоцкСачувај/учитај подешавања менијаРесетовање свих подешавањаВерзија фирмвера