Dodajte informacije o autorskim pravima novim fotografijama kako budu snimljene. Informacije o autorskim pravima mogu se pogledati na kartici NX Studio [ Info ].

Unesite imena fotografa (maksimalno 36 karaktera) i nosioca autorskih prava (maksimalno 54 karaktera). Označite [ Izvođač ] ili [ Autorska prava ] i pritisnite 2 za prikaz dijaloga za unos teksta. Za informacije o unosu teksta, pogledajte “Unos teksta” ( Unos teksta ).

Informacije o autorskim pravima bit će priložene slikama snimljenim dok je [ Priloži informacije o autorskim pravima ] [ UKLJUČENO ].

  • Da biste spriječili neovlašteno korištenje imena umjetnika ili vlasnika autorskih prava, provjerite je li [ ISKLJUČENO ] odabrano za [ Priloži informacije o autorskim pravima ] prije nego što pozajmite ili prenesete kameru drugoj osobi. Također ćete morati osigurati da su polja za izvođača i autorska prava prazna.

  • Nikon ne prihvata odgovornost za bilo kakvu štetu ili sporove koji nastanu korišćenjem opcije [ Informacije o autorskim pravima ].

  • Informacije o autorskim pravima mogu se pogledati na stranici [ Info o autorskim pravima ] na ekranu informacija o fotografiji.

  • Da biste prikazali stranicu [ Informacije o autorskim pravima ], izaberite ( M ) i [ Podaci o snimanju ] i [ Informacije o autorskim pravima ] za [ Opcije prikaza reprodukcije ] u meniju za reprodukciju.