Подесите ЛЕД статус и подешавања режима везе за опционе бежичне даљинске управљаче ВР-Р11а и ВР-Р10. Такође можете да изаберете режим везе за повезивање са опционим радио-контролисаним блицовима који подржавају напредно бежично осветљење.

ВР-Р10 бежични даљински управљачи
  • ВР-А10 адаптер је неопходан када користите ВР-Р10.

  • Уверите се да је фирмвер за ВР-Р10 ажуриран на најновију верзију (верзија 3.0 или новија). За информације о ажурирањима фирмвера погледајте Никон веб локацију за своју област.

ЛЕД лампа

Омогућите или онемогућите статусне ЛЕД диоде на ВР-Р11а или ВР-Р10 бежичном даљинском управљачу који је монтиран на камеру. За више информација погледајте документацију испоручену уз бежични даљински управљач.

Одаберите режим везе за бежичне даљинске управљаче ВР-Р11а или ВР-Р10 монтиране на друге камере или радио-контролисане блицеве које подржавају напредно бежично осветљење. Уверите се да је исти режим изабран за друге уређаје.

Опција

Опис

[ Упаривање ]

Камера се повезује само са уређајима са којима је претходно била упарена. Притисните дугме за упаривање на бежичном даљинском управљачу повезаном са камером да бисте је упарили са другим уређајима.

  • Како камера неће комуницирати са уређајима са којима није упарена, ова опција се може користити за спречавање сметњи сигнала од других уређаја у близини.

  • С обзиром на то да сваки уређај мора бити одвојено упарен, међутим, препоручује се ПИН код повезивања са великим бројем уређаја.

[ ПИН ]

Комуникација се дели између свих уређаја са истим четвороцифреним ПИН-ом. Унесите четвороцифрени ПИН по свом избору. Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да унесете и прикажете изабрани ПИН.

  • Ова опција је добар избор за фотографисање са великим бројем удаљених уређаја.

  • Ако постоји више камера које деле исти ПИН, блицеви ће бити под искључивом контролом камере која се прва повеже, спречавајући све друге камере да се повежу (ЛЕД лампице на бежичним даљинским управљачима повезаним са погођеним камерама ће трептати) .

  • Без обзира на опцију изабрану за [ Режим везе ], ВР-Р11а или ВР-Р10 ће увек примати сигнале са упарених бежичних даљинских управљача. Корисници ВР-1 бежичног даљинског управљача ће морати да изаберу упаривање као ВР-1 режим везе.

B Мени за подешавање: Подешавање камере

Форматирајте меморијску картицуЈезикВременска зона и датумОсветљеност монитораБаланс боја монитораОсветљеност тражилаБаланс боја тражилаВеличина екрана Финдер (фотографија Лв)Ограничите избор режима монитораАутоматско ротирање инфо дисплејаОпције финог подешавања АФ-аПодаци о објективу који нису ЦПУСачувај позицију фокусаАутоматско искључивање температуреПонашање сензорског штита при искључењуОчистите сензор сликеСлика Дуст Офф Реф ПхотоМапирање пикселаИмаге ЦомментИнформације о ауторским правимаИПТЦОпције гласовног записаЦамера СоундсТихи режимДодирните контролеХДМИПриоритет УСБ везеПодаци о локацији (уграђени)Опције бежичног даљинског управљача (ВР).Додели даљински (ВР) Фн дугмеОзначавање усаглашеностиИнформације о батеријиУСБ напајањеУштеда енергије (режим за фотографије)Слот Емпти Релеасе ЛоцкСачувај/учитај подешавања менијаРесетовање свих подешавањаВерзија фирмвера