Одаберите да ли се за напајање камере може користити испоручени АЦ адаптер за пуњење или рачунари повезани преко УСБ-а (УСБ напајање). УСБ напајање омогућава коришћење камере уз ограничавање пражњења батерије.

Опција

Опис

[ УКЉУЧЕНО ]

Камера се напаја са повезаних уређаја док је укључена. Повезани уређаји ће такође обезбедити напајање када је камера искључена ако је у току Блуетоотх отпремање или лампица приступа меморијској картици светли.

[ ИСКЉУЧЕНО ]

Камера ни у једном тренутку не црпи струју из повезаних уређаја.

  • Камера ће се напајати само када је батерија уметнута.

  • Икона УСБ напајања се појављује на екрану снимања и на контролној табли када се фотоапарат напаја из спољног извора.

УСБ напајање рачунара
  • Пре употребе рачунара за напајање фотоапарата, проверите да ли је рачунар опремљен УСБ конектором типа Ц. Користите УЦ-Е25 УСБ кабл (доступан засебно) да повежете камеру са рачунаром.

  • У зависности од модела и спецификација производа, неки рачунари неће снабдевати струју за напајање камере.

„Испорука струје“ наспрам „пуњења“

Снабдевање енергијом за рад камере се назива „испорука енергије“, док се израз „пуњење“ користи када се напајање напаја само за пуњење батерије камере. Услови под којима се напајање спољних уређаја користи за напајање фотоапарата или пуњење батерије приказани су у наставку.

Изабрана опција за [УСБ напајање]

Прекидач

Спољни извор напајања који се користи за

[ УКЉУЧЕНО ]

Укључено (тајмер приправности је активан) 1

Испорука струје

Укључено (тајмер приправности искључен)

Пуњење 2

Ван

Пуњење 2

[ ИСКЉУЧЕНО ]

Укључено (тајмер приправности је активан) 1

Укључено (тајмер приправности искључен)

Пуњење 2

Ван

Пуњење 2

  1. Укључује случајеве у којима је прекидач за напајање у положају „ИСКЉУЧЕНО“, али је Блуетоотх учитавање у току или лампица приступа меморијској картици светли.

  2. ЕН-ЕЛ18д, ЕН-ЕЛ18ц и ЕН-ЕЛ18б батерије уметнуте у фотоапарат пуниће се када се фотоапарат повеже са испорученим адаптером наизменичне струје за пуњење или преко УСБ-а на рачунар. Имајте на уму, међутим, да се батерије са „4“ ( l ) приказаном за [ Информације о батерији ] > [ Старост батерије ] у менију подешавања не могу пунити.

B Мени за подешавање: Подешавање камере

Форматирајте меморијску картицуЈезикВременска зона и датумОсветљеност монитораБаланс боја монитораОсветљеност тражилаБаланс боја тражилаВеличина екрана Финдер (фотографија Лв)Ограничите избор режима монитораАутоматско ротирање инфо дисплејаОпције финог подешавања АФ-аПодаци о објективу који нису ЦПУСачувај позицију фокусаАутоматско искључивање температуреПонашање сензорског штита при искључењуОчистите сензор сликеСлика Дуст Офф Реф ПхотоМапирање пикселаИмаге ЦомментИнформације о ауторским правимаИПТЦОпције гласовног записаЦамера СоундсТихи режимДодирните контролеХДМИПриоритет УСБ везеПодаци о локацији (уграђени)Опције бежичног даљинског управљача (ВР).Додели даљински (ВР) Фн дугмеОзначавање усаглашеностиИнформације о батеријиУСБ напајањеУштеда енергије (режим за фотографије)Слот Емпти Релеасе ЛоцкСачувај/учитај подешавања менијаРесетовање свих подешавањаВерзија фирмвера