JPEG másolatokat készíthet NEF (RAW) képekről. Amennyiben a G gomb megnyomásával jeleníti meg a retusálás menüt, ezzel a beállítással több kép másolatát is elkészítheti.

 1. Válassza a NEF (RAW) feldolgozás elemet.

  Jelölje ki a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozás elemét, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Adja meg a képek kiválasztásának módját.

  Az alábbi beállítások közül választhat:

  • Kép(ek) kiválasztása: Egy vagy több kép kézi kiválasztása.
  • Dátum kiválasztása: JPEG másolat készítése a megadott napokon rögzített valamennyi NEF (RAW) képről.
  • Összes kép kiválasztása: JPEG másolat készítése a memóriakártyán tárolt valamennyi NEF (RAW) képről. Ha ezt a beállítást választja, folytassa a 4. lépéssel.

 3. Válasszon ki fényképeket.

  Amennyiben a 2. lépésben a Kép(ek) kiválasztása lehetőséget választotta, akkor megjelenik egy képkiválasztási párbeszédablak, amelyben csak az ezzel a fényképezőgéppel készített NEF (RAW) képek szerepelnek. A választógombbal jelöljön ki képeket, majd a kiválasztásukhoz vagy a kiválasztásuk megszüntetéséhez nyomja meg a W (Z) gombot; a kiválasztott képeket a L ikon jelöli. A kijelölt kép teljes képes megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a X (T) gombot. A kiválasztás befejezését követően az J gomb megnyomásával léphet tovább a 4. lépésre.

  Amennyiben a 2. lépésben a Dátum kiválasztása elemet adta meg, megjelenik egy dátumlista. A választógombbal jelöljön ki dátumokat, majd a kiválasztásukhoz vagy a kiválasztásuk megszüntetéséhez nyomja meg a 2 gombot. A megadott napokon rögzített valamennyi NEF (RAW) kép kiválasztásához és a 4. lépésre való továbblépéshez nyomja meg az J gombot.

 4. Adja meg a JPEG másolatok beállításait.

  Módosítsa az alábbi beállításokat, vagy a fénykép készítésekor érvényben lévő beállítások használatához válassza az Eredeti lehetőséget (az eredeti beállítások az előnézet alatt találhatók). Felhívjuk figyelmét, hogy a fehéregyensúly és a vignettálás vezérlése nem áll rendelkezésre többszörös expozíció, vagy képátfedéssel készült képek esetében, illetve hogy az expozíciókompenzációt csak –2 és +2 Fé közötti értékekre állíthatja.

  1 Képminőség
  2 Képméret
  3 Fehéregyensúly
  4 Expozíciókompenzáció
  5 Picture Control beállítása

  6 Nagy ISO zajcsökkentése
  7 Színtér
  8 Vignettálás vezérlése
  9 Aktív D-Lighting
 5. Készítse el a fényképek másolatát.

  A kiválasztott fénykép JPEG másolatának elkészítéséhez jelölje ki a Végrehajt lehetőséget, és nyomja meg az J gombot (több kép kiválasztása esetén megerősítő párbeszédablak jelenik meg; a kiválasztott képek JPEG másolatának elkészítéséhez jelölje ki az Igen lehetőséget, és nyomja meg az J gombot). Ha a fényképek másolása nélkül kíván kilépni, nyomja meg a G gombot.