Ez a beállítás szabályozza a vakuszinkron sebességét.

Záridő rögzítése a vakuszinkron sebességi korlátjánál

Amennyiben S vagy M módban a záridőt rögzíteni kívánja a vakuszinkron sebességi korlátjánál, válassza a lehető leghosszabb záridő után következő záridőt (30 mp vagy %). Ilyenkor X (vakuszinkron jelzője) jelenik meg a keresőben és a funkciókijelzőn, a vakuszinkron sebességével együtt.

Automatikus FP nagysebességű szinkron

Az automatikus FP nagysebességű szinkron lehetővé teszi a vakuhasználatot a fényképezőgép által támogatott legrövidebb záridőnél, így a csökkentett mélységélesség érdekében kiválasztható a maximális rekesz, még akkor is, ha a téma napsütéses ellenfényben van. Az automatikus FP nagysebességű szinkron bekapcsolt állapotában az információs kijelző vaku mód jelzőjén „FP” jelzés jelenik meg.

Automatikus FP nagysebességű szinkron

Amennyiben az e1 Egyéni beállításban (Vakuszinkron sebessége, 0 e1: Vakuszinkron sebessége) az 1/320 mp (Automatikus FP) vagy az 1/250 mp (Automatikus FP) elemet választotta, a beépített vaku akár 1/320 mp-es vagy 1/250 mp-es záridővel is használható, a kompatibilis külső vakuegységek pedig bármely záridő-beállítással használhatók (automatikus FP nagysebességű szinkron).

Záridő 1/320 mp (Automatikus FP) 1/250 mp (Automatikus FP) 1/250 mp
Beépített vaku Külső vaku Beépített vaku Külső vaku Beépített vaku Külső vaku
1/8000–1/320 mp, de ez utóbbi már nincs benne Automatikus FP Automatikus FP
1/320–1/250 mp, de ez utóbbi már nincs benne Vaku szinkronizálás * Automatikus FP
1/250–30 mp Vaku szinkronizálás

A vaku hatótávolsága a záridő növelésével párhuzamosan csökken. A vaku hatótávolsága mindenesetre nagyobb lesz, mint azonos záridő mellett az automatikus FP funkció használatával.

A Egyéni beállítások: a fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Automatikus élességállítás

b: Fénymérés/expozíció

c: Időzítők / AE-rögzítés

d: Fényképezés/kijelzés

e: Sorozatkészítés/vaku

f: Vezérlők

g: Videó