Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Ново прилагођено подешавање: а14 „Макс. Апертуре Лв током МФ”

А [ Макс. отвор бленде Лв током МФ ] ставка је додата у мени Цустом Сеттингс на позицији а14. Када је подешено на [ Он ], приказ снимања у тражилу или монитору се увек приказује са максималним отвором бленде када је режим фокуса подешен на МФ . Када се окидач притисне до краја, отвор бленде ће се подесити на конфигурисану вредност отвора бленде пре снимања.

Опрез: Када је „ Макс. Апертуре Лв током МФ " је подешен на " Он "

 • Без обзира на поставку отвора бленде, објектив ће увек бити на максималном отвору бленде када је у МФ режиму. Обавезно избегавајте усмеравање камере ка сунцу или другим моћним изворима светлости. Непоштовање ове мере опреза може довести до оштећења унутрашњих кола камере.
 • Време отпуштања затварача може бити мало одложено.
 • Брзина напредовања кадрова може пасти.
 • Треперење се може појавити на екрану снимања у следећим условима:

  • непосредно пре или после отпуштања затварача,
  • ако се притисне контрола којој је додељена улога [ Преглед ] у прилагођеним подешавањима ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ], или
  • ако сте се пребацили између аутофокуса и ручног фокуса.
 • Максимални отвор бленде се неће применити када се прстен за фокусирање сочива окреће да би се пребацио са аутофокуса на ручни фокус.